O pistă de alergare din tartan, în Parcul Tractorul, și un loc de joacă pentru câini, așteaptă voturile brașovenilor, pe platforma de Bugetare participativă

O pistă de alergare din tartan, în Parcul Tractorul, și un loc de joacă pentru câini, așteaptă voturile brașovenilor, pe platforma de Bugetare participativă. 

 „Indiferent de anotimp, oricine trece prin parcul Tractorul poate vedea oameni de toate vârstele care ies la alergare, un gen de mișcare care are din ce în ce mai mulți practicanți și la Brașov. Din păcate, însă, deși mulți încep sportul pentru a aduce un beneficiu sănătății, alergatul pe bitum poate aduce și probleme pentru picioare. Pe lângă echipamentul folosit, mai ales încălțămintea, este importantă si suprafața pe care alergăm. Din acest motiv, propun să se amenajeze în parcul Tractorul o pista de alergare dintr-un tartan special, care să protejeze picioarele brașovenilor alergători. Lungimea pistei o să fie în jur de 1400 metri, cu o latime de 1 metru. Ținând cont că parcul are o parcare generoasă, presupun că această pistă va deservi mai mulți brașoveni, din alte zone ale orașului. Dacă proiectul va fi votat și în consecință implementat, în 2023 se pot amenaja mai multe astfel de piste în Brașov: Parcul Central, sub Tampa, Lacul Noua, etc. Pentru a fi ușor și rapid de realizat, propun să fie amenajata pista pe trotuarele deja existente în parc, din considerente de cost. Bugetul unui astfel de proiect este în jur de 55.000 euro“, a spus Radu Paul, inițiatorului proiectului, care a dăugat că acesta poate fi votat aici: https://primariabrasovenilor.ro/budgets/2/investments/35 

Cel de-al doilea proiect unic în țară, și este dedicat iubitorilor de animale, care ar putea avea un loc special în care prietenii necuvântători să se poată juca în voie.

„Pentru 20.000 de brașoveni, câinele este un membru important al familiei și consider normal să existe locuri de joacă pentru aceștia. Un astfel de loc este mai mult decât un spațiu unde câinii se joacă…. este un loc în care brașovenii, și câinii acestora, socializează. Astfel, propun să se facă în Brașov un proiect unic la nivel național, respectiv un loc de joaca pentru câini, amenajat cum sunt cele din vestul Europei. Locația este în Parcul Mic, aflat tot în zona Parcul Tractorul, de pe strada Turnului, cel din fata Colegiului Tehnic „Mircea Cristea”. Acolo este o zonă care se pretează pentru un astfel de proiect. Cu siguranță, este un spațiu insuficient numărului mare de proprietari de câini din zonă sau din Brașov, dar poate fi un început, urmat de alte astfel de spații ce pot fi amenajate și în alte zone din oraș. Bugetul estimat este în jur de 36.000 euro“, a mai spus Radu Paul.

Proiectul poate fi votat aici:

https://primariabrasovenilor.ro/budgets/2/investments/36 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.