Presa brașoveană protestează față de atitudinea primarului Allen Coliban! Azi l-au lăsat singur la conferinţa de presă

Comunitatea presei locale a protestat, astăzi, părăsind conferința de presă a primarului municipiului Brașov, Allen Coliban, înainte ca acesta să prezinte proiectul de buget pe anul în curs. 

Protestul vine în contextul în care primarul Brașovului a avut, în ultima vreme, mai multe „ieșiri” la adresa presei, atât direct, cât și prin consilierii săi. Ultima, la „Jurnalul primarului”, din 21 ianuarie, când a criticat „acea parte a presei” care nu ar fi respectat „deontologia de a verifica din trei surse” informațiile în legătură cu cumpărarea terenului de la CET de către Primăria Braşov.

Trebuie precizat totuși că, pe parcursul zilei respective, presa a solicitat de mai multe ori un punct de vedere pe această temă pe grupul de whatsapp coordonat de Biroul de Presă al Primăriei, iar răspunsul nu a venit. Mai mult, purtătorul de cuvânt al primăriei, Sorin Toarcea, a transmis că răspunsul va fi transmis în cadrul „Jurnalului primarului” (un monolog pe care Coliban o poartă cu susținătorii săi pe pagina proprie de Facebook, uneori).

 

 

Mesajul jurnaliștilor:

„Comunitatea presei locale a protestat, astăzi, părăsind conferința de presă a primarului municipiului Brașov, Allen Coliban, înainte ca acesta să prezinte proiectul de buget pe anul în curs. 

Relația primarului cu presa se deteriorează în fiecare zi pentru că acesta alege să nu comunice pe canalele oficiale, ci adresându-se în primul rând follow-erilor săi de pe Facebook. Sau alege să dea informații doar în presa națională, jurnaliștii locali aflând „de la centru” ce se petrece în oraș. Cumva, primarul a rămas ancorat în timp în perioada în care era un candidat la funcția de edil a Brașovului.

Rămânând în aceeași poveste, primarul Brașovului își permite să „urecheze” jurnaliștii care nu îi „cântă în strună”, continuând astfel demersul început în campanie electorală, când „postacii” USR raportau jurnaliștii pe care îi considerau apropiați ai fostei administrații doar pentru că prezentau activitatea Primăriei Brașov și a primarului de atunci, George Scripcaru.

O astfel de atitudine duce la deteriorarea completă a relației presei cu exponenții administrației locale, atât primarul, cât și viceprimarii dând dovadă de lacune în comunicarea cu jurnaliștii din presa locală.

Am vrut să demonstrăm astăzi că suntem solidari, că dacă îl lovești pe unul dintre noi, ne lovești practic pe toți. Presa a dat mereu dovadă de deschidere, arătând un grad de diplomație mult mai ridicat decât cel al actualului primar al Brașovului.

Solicităm primarului Allen Coliban să își folosească „Jurnalul primarului” pentru a-și cere scuze pentru jignirile aduse presei brașovene. De asemenea, solicităm o relație corectă, folosirea canalelor oficiale de comunicare, nu propriile emisiuni de pe platformele de socializare”.

Acest protest este susținut de publicațiile BizBrașov, NewsBv, Transilvania 365, BrașovMetropolitan, „Bună Ziua, Brașov”, Monitorul Expres, Realitatea de Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.