Primăria Brașov vrea să mute elevii de la Colegiul „Maria Baiulescu” din Brașov la școala gimnazială de pe strada Cocorului. Decizia este contestată

Liceenii de la Colegiul „Maria Baiulescu” Brașov vor fi mutați la școala gimnazială de pe Cocorului. Decizia a fost luată de municipalitate având în vedere ca la colegiu vor începe reparațiile capitale, iar pentru asigurarea frontului de lucru. Numai că decizia Primăriei Brașov nu este agreată de părinții de la școala gimnazială nu sunt de acord cu această decizie, motiv pentru care au solicitat o discuție cu reprezentanții Primăriei Brașov. 

Părinții consideră că nu este tocmai în regulă ca în aceeași școală să fie elevi de clasa întâi și liceeni, dar se tem și că se va ajunge ca la unitatea de pe strada Cocorului să se învețe în două schimburi. Ba mai mult, părinții spun că unele lucrări la școală au fost făcute din sponsorizări, nu din bani publici, iar aducerea unor elevi de la altă școală îi revoltă.  

Întâlnirea între părinții de la școala gimnazială și reprezentanții Primăriei Brașov, respectiv administratorul public al orașului, Adriana Miron, a avut loc miercuri. 

Adriana Miron le-a spus părinților că ordinul de începere a lucrărilor la „Maria Baiulescu” va fi emis în 17 ianuarie. Părinții au fost surprinși de acest grafic, însă Miron le-a cerut să nu „se agite”, pentru că „există un plan de relocare stabilit, de comun acord, între cele două unități de învățământ. Mutarea nu se va face în 17 ianuarie. Îmi pare rău pentru disconfort, nu este o plăcere pentru nimeni să vă pună într-o asemenea situație. Cred, totuși, că efortul este unul pozitiv, pentru că vrem să modernizăm infrastructurile educaționale”. 

 Pe de altă parte, în timpul acestei întâlniri, părinții și administratorul public al Brașovului au căzut de acord ca, după o lună de la mutarea liceenilor să mai aibă loc o întâlnire, pentru o nouă analiză. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.