Spitalul orășenesc Victoria se modernizează cu donații și sponsorizări. Unitatea va avea și Chirurgie în ambulatoriu

Spitalul orășenesc Victoria va avea avea și un cabinet de chirurgie în ambulatoriu, care va trata pacienți, în parteneriat cu Casa de Asigurări de Sănătate. Confirmarea vine din partea primarului Camelia Bertea, care a anunțat că medicul chirurg Alexandru Simionescu a semnat un contract cu spitalul.

 

Dotări şi modernizare cu sprijinul donatorilor

Pe de altă parte, de când a fos redeschis, anul trecut, spitalul din Victoria continuă să se modernizeze, multe din echipamentele primite fiind din donații sau sponsorizări. De exemplu, la finalul lunii decembrie, organizația Liebe im Karton e.V a donat o serie de bunuri pentru unitatea medicală, printre care paturi, mobilier, orteze și echipamente IT.

„Totodată, continuăm să primim și donații în bani pentru Spitalul Orășenesc. Chiar pe data de 31 decembrie au intrat în contul spitalului 200.000 lei de la Hidroelectrica, bani cu care vom achiziționa un ecograf ginecologic nou. De asemenea, am mai primit 2 tărgi noi și 2000 de măşti FFP3 de la Fundația Dumbrava Minunată”, a precizat primarul oraşului Victoria, Camelia Bertea.  

La aceste donaţii se adaugă şi 100 de termoscannere oferite de Cromo Pharma Milano, tot cu sprijinul unor sponsori care s-au implicat.

„Oameni extraordinari s-au implicat pentru ca spitalul nostru să obțină această donație: doamna Nicole Beatrice S. Gardin, o veche prietenă a comunității noastre, ne-a pus în legătură cu domnul Erik Cocchetti, italian stabilit în Brașov. Acesta, la rândul său, ne-a facilitat donația din partea firmei italiene. Aceasta este încă o dovadă a faptului că implicarea și eforturile pentru proiecte precum Spitalul Orășenesc Victoria nu rămân fără ecou, ci atrag și mobilizează alți oameni și organizații gata să ofere ajutor pentru proiecte convingătoare, care aduc beneficii majore comunităților și le asigură o calitate mai bună a vieții”, a subliniat Bertea, într-o postarea pe pagina oficială de Facebook.

 

Deschis în 1974, închis în 2011, redeschis în 2021

Reamintim că Spitalul Orăşenesc Victoria a fost redeschis anul trecut, în luna  octombrie, după zece ani. Această unitate medicală fusese închisă în 2011, o dată cu cele din Codlea şi Săcele. Acestea din urmă au reuşit însă să se redeschidă, la scurt timp, după intervenţia autorităţilor locale, în timp ce la Victoria, clădirea a rămas ocupată doar parţial de un furnizor privat de servicii medicale. Anul trecut în octombrie, însă, şi spitalul orăşenesc Victoria a reuşit să îşi reia activitatea, scutind astfel aproximativ 20.000 de localnici de drumurile până la Făgăraş pentru servicii medicale mai complexe.

Pentru reabilitarea și funcționarea spitalului, administrația locală a alocat 152.000 de euro, iar din donații din partea firmelor, localnicilor și a românilor din diaspora au mai fost strânși 90.000 de euro. Spitalul îşi desfăşoară acum activitatea în subordinea primăriei Victoria şi se finanţează de la bugetul local, din relaţia cu CAS şi din venituri proprii.

Spitalul orășenesc Victoria a fost deschis pentru prima dată în 1974, în urma unui ordin al Ministerului Sănătății, iar în 1980 a fost dată în folosință o clădire nouă pentru serviciile medicale de care beneficiau locuitorii din zonă. Din 2006, în acest spital îngrijirile medicale s-au axat mai mult pe tratarea cazurilor cronice, astfel că denumirea a fost de Spitalul de Boli Cronice Victoria.

După redeschiderea din 2021, spitalul este unui multiidisplicinar, având o structură aprobată de Ministerul Sănătăţii cu 50 de paturi pentru spitalizare continuă și 27 de paturi pentru spitalizare de zi.

Sursa foto: FB/ Camelia Bertea 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.