Președintele Parlamentului European a murit în această dimineață, după două săptămâni de spitalizare

​David Sassoli, președintele Parlamentului European, în vârstă de 65 de ani, a decedat în această dimineață într-un spital din Aviano (nordul Italiei), unde era internat de mai bine de două săptămâni, a anunțat pe Twitter purtătorul său de cuvânt. Decesul a survenit după o „complicație gravă” legată de sistemul său imunitar.

 

„Președintele Parlamentului European, David Sassoli, s-a stins din viață la 1.15 a.m., pe 11 ianuarie, la spitalul din Aviano, Italia, unde a fost internat”, a declarat purtătorul de cuvânt al său, Roberto Cuillo, pe Twitter .

Sassoli mai fusese internat la Spitalul Civil din Strasbourg la mijlocul lunii septembrie 2021 din cauza unei pneumonii, dar starea sa s-a îmbunătățit ulterior.

Sassoli (de orientare socialistă) a devenit preşedinte al legislativului european în 2019, în urma negocierilor de împărţire a funcţiilor europene după alegerile europarlamentare. Conform înţelegerii făcute atunci între grupurile politice europene, el ar fi urmat să părăsească în această lună acest post dorit şi de popularii europeni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.