Spitalul Județean Brașov înființează încă o linie de gardă continuă la UPU-SMURD, pentru asistența cazurilor de COVID

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov înfiinţează o linie de gardă pe specialitatea radiologie-imagistică în structura UPU-SMURD din cadrul unităţii medicale, pentru a evalua cazurile de COVID ajunse aici. 

Decizia va fi supusă aprobării finale a Consiliului Judeţean, în subordinea căruia se află Spitalul. Înfiinţarea acestei linii de gardă este dictată de asigurarea continuităţii asistenţei medicale de specialitate „în contextul creşterii alarmante a numărului de cazuri determinate de varianta Omicron a virusului SARS-CoV2”, după cum reiese din documentaţia pusă pe masa consilierilor judeţeni.

Ministerul Sănătăţii a avizat înfiinţarea acestei linii de gardă, însă pe o perioadă determinată, respectiv pe perioada stării de alertă declarate conform legislaţiei în vigoare, şi, în plus, cu condiţia menţinerii încadrării în bugetul aprobat pentru spital.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov are încadraţi cinci medici în specialitatea radiologie-imagistică medicală, care vor asigura linia de gardă. Finanţarea acestei linii se face de la bugetul de stat, fondurile necesare fiind incluse în bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2021 şi în propunerea de buget pentru anul 2022, a precizat conducerea spitalului.

Per total, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov are 13 de linii de gardă continuă. Acestea au fost completate, din 2019 până în prezent, cu avizul Ministerului Sănătăţii, astfel:

  • prin transformarea liniei de gardă la domiciliu, în specialitatea neurologie, în linie continuă;
  • suplimentarea cu o linie temporară de gardă în cardiologie, până la 31 decembrie 2021;
  • suplimentarea cu o linie de gardă în specialitatea ATI, pe perioada stării de alertă;
  • suplimentarea cu o linie de gardă continuă în specialitatea medicină internă, pe perioadă determinată şi transformarea liniei de gardă continuă în specialitatea oftalmologie, în gardă la domiciliu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.