O zi liberă plătită pentru persoanele care se autorecenzează online. Când și cum vor putea face acest lucru

Pentru încurajarea autorecenzării, pe internet, în cadrul Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor 2022, cei care vor apela la această metodă vor avea dreptul la o zi liberă plătită. Precizarea a fost făcută ieri de prefectul judeţului Braşov, Cătălin Văsii, în calitate de preşedinte al Comisiei Judeţene de Recensământ. Împreună cu cei doi subprefecţi, Izabella Ambrus şi Lucian Pătraşcu, Văsii a avut ieri o întâlnie pe tema Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor, la care au mai participat şi directorul executiv al Direcției Județene de Statistică Brașov, Ion Popescu, directorul executiv adjunct al acestei instituții, Mihaela Pâtea, dar și primarii și secretarii unităților administrativ-teritoriale din județ.

Întâlnirea a avut ca scop clarificarea tuturor aspectelor care ţin de recensământul programat în perioada februarie – iulie 2022. 

Prefectul şi reprezentanţii Direcţiei de Statistică Braşov au ţinut, de asemenea să sublinieze că, pentru a beneficia de ziua liberă plătită, cei care se autorecenzează trebuie să prezinte şi dovada. Aceasta constă în codul de confirmare a încheierii cu success a procedurii, ce se descarcă accesând link-ul https://www.recensamantromania.ro/. Recensământul populației și locuințelor are ca moment de referință ora 0.00 a zilei de 1 decembrie 2021 și este de tip combinat (surse administrative și colectarea de la populație asistată de calculator.

Colectarea datelor se face din surse administrative şi de la terţi, în perioada 1 februarie – 9 martie 2022, prin autorecenzare, în perioada 14 martie – 15 mai 2022 şi colectarea datelor din teren, prin interviu faţă în faţă cu persoanele, în perioada 16 mai – 17 iulie 2022. Informațiile pentru recensământ vor fi oferite numai de persoanele majore. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.