Angajaţii de la Prefectura Braşov, în grevă generală!

În jur de 1.500 de angajaţi funcţionari publici ai prefecturilor din ţară vor intra în grevă generală azi, timp de o oră, în intervalul 10.00 – 11.00. Printre aceştia se află şi cei de la Instituţia Prefectului judeţul Braşov, membri ai Sindicatului „Egalitatea”, care organizează acţiunea de protest.  

Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică prin intermediul președintelui Cosmin Ionuț Enescu, reprezentând Instituțiile Prefectului din 33 de județe ale țării, solicită modificarea salarizării aplicate angajaţilor din aceste instituţii şi trecerea lor în categoria funcţionarilor de stat.

La această acțiune vor participa 1500 salariați prin încetarea colectivă și voluntară a lucrului în data de 10 februarie 2022 orele 10.00- 11.00 la sediul lnstituției Prefectului din județele afiliate. Solicităm modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat. Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția pefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate. Funcțiile publice din instituțiile prefectului ar trebui să fie asimilate funcțiilor publice de stat, întrucât în desfășurarea activității lor, funcționarii publici reprezintă și apară interesele statului, fapt prevăzut de Constituția României”, se arată în documentul transmis de liderul sindical.  

 Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică reprezintă Instituțiile Prefectului din județele Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Caraș Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.