Codlea: Sistemul stradal de supraveghere video, „ucis” de birocraţie. Pentru 148 de camere trebuie semnate 78 de contracte

Primăria municipiului Codlea se confruntă în această perioadă cu o situaţie mai puţin întâlnită. Administraţia locală vrea să pună în funcţiune un sistem de supraveghere stradală, cu camere video montate pe stâlpi şi, deşi a făcut achiziţiile şi a montat majoritatea sistemelor, nu le poate pune în funcţiune din cauza procedurilor birocratice pe care le are de parcurs în relaţia cu furnizorul de energie electrică. 

Şase luni pentru avizarea primelor racorduri 

Primarul municipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu, spune că sistemul de supraveghere stradală este format din 148 de camere video, care sunt instalate, în majoritate, pe stâlpi din oraş. Pentru acestea, municipalitatea trebuie să încheie nu mai puţin de 78 de contracte cu furnizorul – câte unul pentru fiecare racord.

„Mai în glumă, mai în serios, pentru fiecare cameră video din sistemul de supraveghere era să încheiem un contract! De aceea nici nu am putut porni mai devreme sistemul de monitorizare. Pentru cele 148 pe care le-am achiziţionat trebuie să încheiem 78 de contracte de furnizare a energiei electrice. Avem deja rezolvate 76 din cele 78 de racorduri, iar acum aşteptăm avizele pentru ultimele două. Pentru cele 76 de contracte de racordare a trebuit să așteptăm șase luni”, a declarat Mihai Cîmpeanu. 

Sistem de peste 2,2 milioane lei, cu camere speciale la ieşirea din localitate

Următorul pas după realizarea racordurilor este acela al găsirii unui furnizor de energie electrică pentru sistem, în cele mai bune condiţii de preţ.

„În acest sens va trebui să organizăm o licitație. Eu sper ca toate aceste proceduri să fie încheiate în prima jumătate anului, astfel încât să putem folosi camerele din luna iulie”, a mai spus primarul municipiului Codlea.

Serviciile de furnizare şi montare a camerelor de monitorizare au fost asigurate de ICCO Systems SRL, în baza unui contract de 2,265 milioane lei fără TVA. Din cele 148 de camere video din sistemul de monitorizare a localităţii, opt sunt la ieşirile din municipiu şi sunt dotate şi cu un soft de recunoaştere a numerelor de înmatriculare a autovehiculelor.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.