Din 25 februarie se pot cumpăra mărțișoare de la Parcul Titulescu. Locuri pentru mărțișoare vor fi amenajate și în alte puncte ale municipiului Brașov

Din 25 februarie, brașovenii vor cumpăra mărțișoare de pe promenada de la Parcul Titulescu din Brașov, iar din 27 februarie vânzătorii de mărțișoare vor apărea și la mesele din fața complexului Bartolomeu, de pe str. Filiași (Triaj) și de pe str. Levănțicăi (Noua).

Conform anunțului Primăriei Brașov, pe aleea pietonală de la Parcul Titulescu au fost eliberate 25 de abonamente de ocupare a domeniului public, din cele 30 estimate  inițial. În Bartolomeu, toate cele 17 abonamente au fost ocupate. De asemenea, în cartierul Noua, toate cele 10 amplasamente sunt ocupate, iar în cartierul Triaj au fost eliberate 3 abonamente, din cele 4 destinate comercializării de mărțișoare pe domeniul public.

Pentru pietonala Parcul Titulescu, comercianții trebuie să plătească 6 lei/mp/zi, la care se adaugă închirierea pavilionului de la Regia Publică Locală Kronstadt. La Complexul Bartolomeu și pe strada Levănțicăi tariful este de 3,7 lei/mp/zi, iar str. Filiași tariful este de 2,5 lei/mp/zi.

Comercianții din cartierele Bartolomeu, Triaj și Noua au posibilitatea ca după perioada de vânzare a mărțișoarelor, între 6 și 8 martie, să comercializeze în aceleași locații flori, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

Licitație pentru vânzarea mărțișoarelor și în piețele agroalimentare 

Serviciul Public Administrare Piețe va scoate la licitație, în data de 22 februarie, 34 de locuri pentru vânzarea de mărțișoare, dintre acestea 21 vor putea fi utilizate și pentru vânzarea de cadouri de 8 Martie, exclusiv flori. 

Licitațiile vor avea loc la sediul fiecărei piețe, în data de 22 februarie, iar cei interesați pot cumpăra caietul de sarcini de la casieriile acestora.

Cele mai multe locuri pentru vânzarea de mărțișoare sunt în Piața Tractorul, 12, iar 8 vor putea fi utilizate și pentru vânzarea de cadouri. În Piața Dacia, Serviciul de Administrare Piețe va scoate la licitație 10 locuri, dintre care 7 sunt și pentru vânzarea de cadouri. În Piața Astra, 7 comercianți vor putea vinde mărțișoare, iar 4 vor putea vinde și cadouri de 8 martie. Cele mai puține locuri scoase la licitație sunt la Piața Star – 5, iar 2 dintre acestea sunt puse la dispoziția celor care vor să vândă și cadouri de Ziua Femeii.

Perioada pentru care pot fi închiriate aceste locuri este: în cazul mărțișoarelor, 27 februarie – 2 martie, iar în cazul celor care, pe lângă mărțișoare, vor să vândă și cadouri – 25 februarie – 8 martie.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.