După trei ani în „conservare”, Centrul de informare turistică din Bran a devenit magazin al fermierului

Inaugurat în anul 2013, Centrul de informare turistică de la Bran construit cu bani europeni a fost un mare fiasco. De altfel, el a stat deschis numai cinci ani, iar în 2018, după ce a expirat perioada de sustenabilitate  stabilită prin contractul de finanțare, acesta a fost închis. Trei ani, clădirea a stat în „conservare” (perioadă în care s-a degradat) apoi, în 2021 a fost închiriată unei firme care a deschis în fostul centru un magazin al fermierului.  

 „La începutul anului trecut, în luna februarie, a fost aprobată o hotărâre de Consiliu Local privind închirierea clădirii. Ulterior, s-a desfășurat licitația, iar spațiul a fost atribuit. Procedurile au durat destul de mult, astfel că magazinul s-a deschis în urmă cu 8 sau 10 luni. Acum, pentru acest spațiu, încasăm o chirie de 500 de euro pe lună, fiind o sursă de venituri la bugetul local”, a declarat pentru bzb.ro primarul Branului, Cosmin Feroiu. 

Cât timp a stat deschis, centrul nu a avut mare succes, este opinia primarului.

„Din informațiile pe care le-am obținut, la două săptămâni erau înregistrați câte doi sau trei vizitatori. A fost construit pe drumul care duce la Moieciu, la aproximativ un kilometru de zona centrală a comunei. Dacă era în zona centrală a Branului ar fi avut succes. Pe de altă parte, nu trebuie să uităm că acum, turiștii care vin la Bran turiștii își obțin informațiile prin intermediul internetului”, a declarat primarul comunei. 

Centrul a fost construit cu bani europeni și a costat 150.000 de euro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.