Semaforul numărul 11, la o trecere de pietoni de la Școala Gimnazială nr. 11 din Brașov

Primăria Brașov a anunțat că din 22 februarie, a fost pus în funcțiune un nou semafor  la o trecere de pietoni. Acesta este amplasat pe str. Crinului, la intersecția cu str. Micșunelelor, în zona Școlii Gimnaziale nr. 11. Această trecere de pietoni asigură legătura dintre cartierele Florilor și Craiter, prin pasajul subteran care traversează calea ferată.

Conform anunțului Primăriei Brașov, acesta este cel de-al 11-lea semafor instalat la o „zebră” municipiu și face parte din programul pentru creșterea siguranței la trecerile de pietoni din municipiu. Toate trecerile de pietoni sunt echipate cu buton de ,,cerere traversare pentru pietoni”, în așa fel încât traficul auto și cel pietonal să fie optimizate în zona respectivă și să țină cont de necesarul de traversare (spre deosebire de sistemele cu timpi ficși de semaforizare).

Locurile de amplasare au fost stabilite în Comisia de circulație, ținând cont de solicitările poliției rutiere (naționale), pe baza analizei riscului de accidente și a necesarului de fluidizare a traficului.

Numărul accidentelor a scăzut 

Conform datelor furnizate de Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brașov, dacă înainte de punerea în funcțiune a semafoarelor, pe aceste străzi au fost înregistrate, în perioada 1.01.2019 – 31.12.2020, 5 accidente rutiere soldate cu decesul victimelor, 21 de accidente rutiere soldate cu rănirea gravă a victimelor și 35 de accidente rutiere soldate cu rănirea ușoară a victimelor, după montarea semafoarelor pietonale, pe perioada anului trecut nu a fost înregistrat nici un accident mortal, s-au înregistrat 3 accidente rutiere soldate cu rănirea gravă a victimelor și 12 accidente rutiere soldate cu rănirea ușoară a victimelor.

Pe lângă montarea acestor semafoare, în programul amintit este inclusă și iluminarea suplimentară a trecerilor de pietoni, iar până acum au fost realizate 29 de astfel de amenajări. 

Semaforizarea și iluminarea suplimentară a trecerilor de pietoni reprezintă o alternativă pe care Primăria Brașov și-a propus să o implementeze în locul sistemelor de reducere a vitezei (bumpere), care încetinesc excesiv traficul și măresc poluarea.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.