Noi reguli pentru piețari. Primăria Brașov pregătește un nou regulament și promite produse românești la tarabe

Primăria Municipiului Brașov a lansat vineri, 18 februarie, în dezbatere publică, proiectul de hotărâre de aprobare a Regulamentului privind prin organizarea comerţului în pieţele publice ale municipiului Braşov

Brașovenii pot transmite propunerile de îmbunătățire a regulamentului până în 11 martie, pe e-mail-ul registratura@pietepublice.ro sau contact@pietepublice.ro, pe site-ul primăriei, sau le pot depune la sediul Serviciului Public Administrare Piețe, str. Nicolae Bălcescu nr. 64 (în lateralul Halei Star). 

Prin acest regulament, Primăria Brașov promite că va „deschide piețele pentru toți cei care produc legume și fructe la noi în țară, iar acestea vor trebui să fie de calitate”.  

Ce noutăți sunt propuse prin regulament 

Proiectul de regulament introduce încă trei categorii de utilizatori care își pot comercializa produsele în piețele brașovene: asociaţiile de producători agricoli; cooperativele agricole și gospodăriile ţărăneşti.

Toate produsele comercializate trebuie să fie obținute în exploatația proprie, dar pot fi comercializate și preparate din legume și fructe, cu condiția ca ingredientele/materiile prime să fie tot din producția proprie, iar manopera să aparţină tot producătorului.

Stabilirea locurilor de vânzare se va face raportat la suprafaţa de teren/anvergura exploataţiei deţinute şi la cantitatea de produse obţinută. Serviciul de piețe va stabili o metodologie de calcul a acestor cantități, pentru a elimina posibilitatea celor care dețin suprafețe de câteva sute de metri de teren să poată vinde tone de produse, de toate tipurile, pentru că dețin un certificat de producător eliberat primăria unde se află terenul fără a ține cont de cantitățile și tipurile de produse care pot fi cultivate.

O altă prevedere nouă este cea referitoare la asigurarea datelor privind autenticitatea produselor comercializate. Conform proiectului de regulament, au prioritate la ocuparea locurilor de vânzare cei care vor pune la dispoziţia administraţiei pieţelor datele despre autenticitatea produselor, în vederea informării publicului larg.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.