PSD cere audit la Agenția Metropolitană Brașov și la Asociația de Transport Metropolitan: „Municipiul cotizează cel mai mult, vrem să ni se prezinte o analiză a activităţii”

După ce a avertizat că PSD nu va vota bugetul Agenţiei Metropolitane de Dezvoltare Braşov, dacă reprezentanţii grupului politic din CL nu vor avea la dispoziţie balanţele contabile şi contractele acestei structuri asociative, preşedintele organizaţiei municipale PSD Braşov, Lucian Pătraşcu vine acum şi solicită un audit.

Solicitarea lui Pătraşcu – fost lider de grup al PSD în Consiliul Local şi actual subprefect, vizează atât Agenţia Metropolitană de Dezvoltare Braşov, cât şi Asociaţia Metropolitană de Transport, cele două structuri a care municipiul Braşov este asociat şi pentru care asigură cea mai mare parte din buget. Auditul despre care vorbeşte Pătraşcu ar avea în vedere nu doar ultimul an, ci toată perioada de la înfiinţarea acestora.

„Voi solicita colegilor din Grupul PSD din Consiliul Local Brașov să ceară câte un audit, pentru întreaga activitate, de la înființare și până în prezent, la Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov (AMB) și la Asociația Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov (Asociația de Transport Metropolitan Brașov). Nu mi se pare normal să facem un audit pe un an de zile, respectiv 2020, pentru Primăria Brașov, iar la cele două ONG-uri la care Municipiul Brașov cotizează cel mai mult, asigurând aproximativ 90% din veniturile din cotizații ale acestor structuri, să nu existe o analiză prin care să ni se prezinte toată activitatea”, a declarat într-o conferință de presă, președintele Organizației Municipale Brașov a PSD, Lucian Pătrașcu.

Acesta a amintit de avertismentul deja lansat de social-democraţi, că nu vor vota bugetul AMB, dacă nu primesc documentaţiile contabile solicitate în mai multe rânduri. De altfel, aceleaşi solicitări au venit şi din partea consilierilor locali PNL, însă răspunsul AMB şi al Asociației Metropolitane de Transport a fost la fel: un refuz. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.