Primăria Brașov primește peste 2,5 milioane de lei pentru Programul pentru Școli al României. Anul trecut, municipalitatea brașoveană i-a lăsat pe elevi fără lapte, corn și fructe

Primăria Brașov va derula și anul acesta Programul pentru Școli al României, banii necesari achiziționării produselor de panificație, a lactatelor și a fructelor fiind repartizați de la bugetul de stat. Astfel, în ședința de plen a Consiliului Județean Brașov va fi adoptat un proiect de hotărâre prin care va fi repartizată Primăriei Brașov, din sumele defalcate din TVA, suma de 2.566.000 lei pentru perioada ianuarie-iunie din anul şcolar 2021-2022. Conform proiectului de hotărâre, în perioada amintită, de produse de panificație, lactate și fructe vor beneficia 21.305 de preşcolari și elevi înscrişi în unităţile de învățământ de stat și particular din Municipiul Braşov. 

Reamintim că municipalitatea brașoveană a preluat anul trecut implementarea Programului pentru Școli al României de la Consiliul Județean Brașov. Pentru a achiziționa produsele, Primăria a organizat mai multe licitații, însă procedurile au fost anulate după ce nu s-au depus oferte. Ba mai mult, Primăria a lansat prima licitație la începutul lunii septembrie a anului trecut, după ce au început cursurile în grădinițe. La momentul respectiv, viceprimarul Brașovului Flavia Boghiu promitea că elevii brașoveni vor beneficia de produse locale, deoarece unul dintre criteriile de selecție a ofertanților era ca lactatele, produsele de panificație și fructele să fie produse la cel mult 70 de kilometri distanță de Brașov. 

La această licitație a fost depusă o singură ofertă, pentru lactate. În aceste condiții, municipalitatea a reluat licitația pentru produse de panificație și fructe, renunțând la condiția celor 70 de kilometri. Procedura nu s-a încheiat până la finalul anului trecut. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.