RIAL Brașov propune buget pe 7 luni. Conducere societatii nu exclude noi disponibilizări, după cele făcute înainte de Crăciun

RIAL SRL, firma din subordinea Consiliului Local care se ocupă de administrarea patrimoniului municipiului, ia în calcul, în acest an să propună noi disponibilizări, dacă nu va beneficia pe parcurs de o rectificare pozitivă a bugetului pe care îl propune iniţial. Potrivit proiectului de buget care va fi supus aprobării Consiliului Local, conducerea RIAL ia în calcul venituri de 10,803 milioane lei şi cheltuieli similar. Proiectul de buget arată însă că, în ceea ce priveşte cheltuielile cu salariile, acestea sunt acoperite doar în primele şapte luni ale anului.

Venituri de 10,9 milioane lei din chirii şi lucrări, în 2022

Proiectul de buget al RIAL pe acest an prevede venituri de 10,803 milioane lei, din care 3,303 milioane lei încasări din chirii şi 5,325 milioane lei, încasări din lucrările de construcţii. În present, RIAL are în derulare 1.199 de contracte de închiriere, din care 1.000 pentru locuințe, iar pentru acest an este estimată o creștere a încasărilor, ca urmare a majorării tarifelor cu 2,51%.  În ceea ce priveşte lucrările planificate în acest an, societatea comercială are contracte pentru reabilitarea sălii de sport de la Colegiul Economic Andrei Bârseanu, realizarea intervențiilor în vederea obținerii autorizațiilor ISU la colegiile Aprily Lajos, și Grigore Antipa, realizarea unor amenajări pentru persoanele cu dizabilități la mai multe clădiri aflate în proprietatea municipalității, dar și reparații la Cimitirul Șprenghi.

Fără rectificare pozitivă, Jula este dispus să facă noi concedieri

O parte importantă din cheltuielile firme din subordinea Consiliului Local merg spre salarii. Proiectul de buget prevede că acest tip de cheltuieli este acoperit pe perioada primelor şapte luni ale anului, iar pentru restul va fi nevoie, fie de mai multe contracte de construcţii, fie de rectificare bugetară.

 „Bugetul s-a realizat ţinând cont de nivelul veniturilor înregistrate în anul 2021 ca urmare a limitărilor impuse de legislația în vigoare, respectiv că societatea nu și-a realizat veniturile bugetare (peste 90%). Ca atare, suntem în situația în care bugetul prezentat nu poate ține cont de realitate. Vorbim de contracte de execuție de lucrări aflate în diverse faze de derulare sau în curs de semnare, vorbim despre un nivel al veniturilor din chirii care, în mod cert va crește semnificativ. Dat fiind acest context, considerăm că proiectul actual al Bugetului de Venituri și Cheltuieli va fi suficient pentru a asigura activitatea pe o perioadă de aproximativ 7 luni. În baza rezultatelor înregistrate pe parcursul anului, ne propunem rectificări pozitive necesare continuării activității”, arată managerul Sorin Jula, în documentaţia care însoţeşte proiectul de buget. 

În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, conducerea RIAL nu exclude un nou val de concedieri, după cele făcute înainte de Crăciun, de noua conducere a companiei, în frunte cu managerul Sorin Jula, dar şi o renegociere a Contractului Colectiv de Muncă.

De altfel, 20 de angajaţi sunt în preaviz în această perioadă, trei dintre ei fiind reprezentanţi ai salariaţilor. Este de aşteptat aşadar, ca în cazul unei renegocieri, angajaţii să fie reprezentaţi, de această dată, de persoane agreate de conducere. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.