15 școli din Brașov vor folosi roboți educaționali în lupta anti-bullying

24 de roboți educaționali vor fi distribuiți către 15 unități de învățământ din județul Brașov, anunță Inspectoratul Școlar Județean Brașov, care este partener asociat în proiectul Erasmus+ Robotics Versus Bullying, coordonat în România de Asociația SINAPTICA.

Cei 24 de roboți, împreună cu platformele de joc, vor fi folosiți pentru realizarea de activități educaționale dedicate prevenirii fenomenului bullying în mediul școlar. Aceste activități, de tip non-formal, ar urma să faciliteze înțelegerea de către copii a emoțiilor, acțiunilor și atitudinilor implicate în incidentele de tip bullying și să contribuie la reducerea incidenței acestui fenomen.

În același timp, cadrele didactice vor avea la dispoziție atât un instrument inovator, cât și o metodă nouă pentru ca procesul educațional să fie cât mai atractiv și mai adaptat copiilor de astăzi, susțin reprezentanții IȘJ Brașov. După distribuirea roboților, cadrele didactice interesate vor beneficia de o instruire gratuită oferită de Asociația SINAPTICA, prin care acestea vor dobândi competențe noi, necesare includerii roboților educaționali în procesul didactic, precum și o actualizare a cunoștințelor psihopedagogice care facilitează înțelegerea comportamentelor copiilor și tinerilor implicați în incidente de bullying.

Evenimentul se va desfășura în ziua de 24 martie 2020, începând cu ora 10.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Brașov, din Brașov, str. Șirul Gheorghe Dima, nr. 4, sala 21.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.