Serviciul Public Salvamont Județul Brașov, atestat de Asociația Națională a Salvatorilor Montani

În urma unui proces care a durat mai bine de șase luni, Serviciul Public  (SPJ) Județean Salvamont Brașov a primit documentele de acreditare pentru a desfășura activități de prevenire a accidentelor montane și de salvare în munți, pentru a desfășura activități de pregătire profesională pentru stagiul de aspirant la profesia de salvator montan. De asemenea, serviciul brașovean a obținut și atestarea capacității operaționale două formații, respectiv Formația Salvamont Brașov 1 – (Echipa Brașov) și Formația Salvamont Brașov 2 – (Echipa Victoria). 
 
„Certificatele de acreditare atestă respectarea cadrului legal al HG. 77/2003 privind instituirea unor măsuri pentru prevenirea accidentelor montane și organizarea de activități de salvare în munți, precum și a Normei tehnice nr.1/2014, având o valabilitate de 5 ani (până în 1 februarie 2027, n.red.). Procesul de acreditare a Serviciului Public Județean Salvamont Brașov a urmărit modul de organizare, resursele materiale şi umane, pregătirea profesională specifică, logistica, dotările, echipamentele necesare desfășurării în condiții bune a activității de salvare montană precum și a asigurării condițiilor necesare interconectării din punct de vedere funcțional a SPJ Salvamont Brașov cu echipajele de sprijin din cadrul ISU, SMURD, Ambulanță şi IGAV”, a anunțat SPJ Salvamont Brașov. 
 
Serviciile Salvamont sunt singurele structuri abilitate legislativ să soluționeze accidentele montane cu victime, să preia apelurile de urgență și să intervină la mai multe tipuri de situații de urgență produse în zona montană și în alte zone cu acces dificil. La fel ca alte instituții din sistemul medical și de urgență, serviciile salvamont se supun unui proces de acreditare periodică prin care se evaluează menținerea unui standard ridicat al serviciilor de salvare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.