Consilierii locali ai municipiului Braşov primesc „timpi de antenă” la şedinţe

Consiliului Local Braşov nu va mai avea şedinţele maraton din ultimele luni, când au existat şi situaţii în care aleşii locali au stat câte 6 – 8 ore la dezbateri interminabile pe marginea proiectelor de hotărâre. Preşedintele de şedinţă al Consiliului Local, Pamela Diaconu (PNL) a anunţat ieri că, în urma unor discuţii cu liderii de grupuri, s-a ajuns la măsura impunerii unor „timpi de antenă” pentru fiecare consilier şi proiect de hotărâre.

„În urma discuțiilor am convenit ca fiecare vorbitor să aibă dreptul la cinci minute, iar dezbaterea unui punct de pe ordinea de zi să nu dureze mai mult de 20 minute. În acest mod cred că vom reuși să fim mai operativi”, a declarat consilierul Pamela Diaconu.

Decizia vine după ce în ultimele luni au existat situaţii în care pe marginea unui singur proiect de Hotărâre de Consiliu Local s-a „disputat” mai bine de o oră, în ciuda faptului că aleşii locali au în
program şi întâlniri în grupurile de lucru, tocmai pentru a pune la punct detalii din cadrul proiectelor. S-a ajuns în Consiliul Local la şedinţe de opt ore, în care fiecare dintre aleşii implicaţi în vreun
proiect a ţinut neapărat să aibă ultimul replică, drept la replică, răspuns la drept la replică şi în final, ultimul cuvânt.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.