Consiliul Județean Brașov va hrăni 52 de influenceri jurnaliști din mass-media de top și quality. Ei vor fi aduși pentru a promova turismul brașovean

Consiliul Județean Brașov și Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) vor să încheie un parteneriat pentru organizarea unei conferințe și un infotrip pentru promovarea turismului din județul nostru. Evenimentul „Braşov – Destinație de vacanţă pentru o săptămână” este programat pentru perioada 5 – 12 mai 2022, iar  administrația județeană brașoveană ar urma să contribuie și cu suma de 19.500 de lei, pentru asigurarea hranei participanților.

„Participanţii la eveniment vor proveni din rândul influencerilor, asociaţiilor de turism, mediul privat, mass-media, instituții ale statului. Se vor acoperi cheltuielile de masă pentru un număr maxim de 52 de persoane, pe parcursul a 5 zile, la o valoare maximă de 75 de lei/pers/zi. Conferința turistică urmăreşte creşterea notorietăţii şi furnizarea de informaţii privind obiectivele turistice din județul Braşov, în scopul atragerii de turişti şi al creării de noi programe turistice. Întregul infotrip va beneficia de o promovare intensă. Comunicarea se va face cu mass-media de top și quality, atât centrală cât şi locală, prin intermediul comunicatelor de presă, a activărilor și al interviurilor programate ”, se arată în proiectul de hotărâre.

În textul hotărârii se arată că prin acest eveniment va fi promovat turismul montan, turismul urban, turismul rural, circuitele culturale, turismul activ şi în natură, turismul religios şi de pelerinaje, circuitele tematice şi turismul de aventură, însă nu au fost oferite mai multe detalii.

Practic, specialiștii care au realizat documentația pentru acest proiect de hotărâre au înșiruit câteva ramuri turistice ce pot fi incluse, eventual, în pachete ofertele agențiilor. 

Proiect uitat în sertare 

Consiliul Judeţean insistă, mai nou, pe conceptul de „destinaţie de vacanţă pentru o săptămână”. În schimb, nu este amintit, de această dată, conceptul „turismul de liniște”, pentru care Consiliul Județean Brașov susținea anul trecut că a obținut finanțare europeană şi părea determinat să facă o promovare intensă.

„Deoarece în Europa se caută noi forme de experienţe turistice «liniştea» poate oferi măsuri mai durabile şi inovatoare. Acţiunea «Zone de linişte» ca atracţie turistică a obţinut finanţare suplimentară Interreg Europe printr-un apel de finanţare destinat acţiunilor pilot, valoarea finanţată obţinută fiind de 53.500 euro”, declarau anul trecut reprezentanții Consiliului Județean Brașov. 

Dacă scopul evenimentului din acest an ar fi fost centrat pe „turismul de liniște”, administrația județeană brașoveană ar fi dovedit coerență şi viziune pe termen lung… 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.