O nouă scumpire a gunoiului în municipiul Brașov. Noile tarife au fost anunțate de operatori

Cei doi operatori de salubritate care deservesc municipiul Brașov (Comprest și Brai-Cata) au anunțat o nouă majorare a tarifelor pentru colectarea și transportul deșeurilor de la populație. Astfel, pentru persoane fizice, tariful pentru colectarea, transportul, depozitarea deșeurilor menajere este de 14,10 lei/persoană/lună fără TVA, respectiv 16,78 lei cu TVA. Pentru persoanele juridice, tariful este de 141,92 lei/mc fără TVA. Pentru ridicarea și transportul altor tipuri de deșeuri (voluminoase, deșeuri din construcții și demolări) este de 253,46 lei/mc, fără TVA. 

Majorare tarifelor anunțată acum de cei doi operatori vine după cea anunțată în luna decembrie a anului trecut (valabilă de la 1 ianuarie 2022): tariful de salubrizare pentru persoane fizice – 12,50 lei, fără TVA (14,88 lei cu tot cu TVA), tariful pentru persoane juridice  – 122,69 lei/mc (fără TVA), tariful pentru colectarea deșeurilor voluminoase sau a celor din construcții – 210 lei/mc, fără TVA. 

Taxa de depozitare, majorată cu 35% 

Noile tarife anunțate de operatori sunt o consecință a majorării taxei de depozitare la rampa ecologică, aprobată în 2 martie 2022 de Asociația de Dezvoltare Intercomunitara ISO Mediu Brașov (din care fac parte toate unitățile administrativ teritoriale din județul nostru). 

Prin decizia ADI ISO Mediu din 2 martie,  taxa de depunere a deșeurilor la groapa de gunoi a fost stabilită 140,97 lei/tonă fără TVA și contribuția pentru economia circulară de 80 lei/tonă fără TVA. Majorarea a fost de 35%.  262,96 lei pe tonă, mai mult cu 35% decât costul anterior, respectiv 194,66 lei/tonă cu TVA şi cu taxa de 80 lei.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.