Țigări și alcool doar cu buletinul, la magazinele LIDL

După ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 22 martie, legea care prevede amendarea cu 10.000 de lei şi suspendarea activităţii pentru o perioadă de 30 de zile de la prima abatere pentru operatorii economici care comercializează băuturi alcoolice şi produse din tutun minorilor sub 18 ani, magazinele din rețeaua LIDL au găsit soluția pentru a respecta acest act normativ. 

Astfel, când clienții ajung la casă, dacă au alcool sau cer țigări și li se cere să prezinte actul de identitate, pentru a se confirma că nu sunt minori. Nimeni nu face excepție de la această regulă, nici măcar persoanele cărunte. 

Ieri, la unul dintre magazinele din Brașov, clienții conversau destul de intens cu vânzătoarele pe această temă, acestea încercând să explice decizia conducerii lanțului de magazine.

Unii clienți trecuți de 18 ani ajunși la casă susțineau că nu au buletinul în buzunar, actul de identitate fiind în mașină sau în dulapul de la intrarea în magazin, unde se lasă bagajul. De altfel, clienții nici nu aveau de unde să știe că vor avea nevoie de actul de identitate când cumpără o bere sau un pachet de țigări, întrucât, cel puțin deocamdată, decizia nu a fost popularozată în niciun fel de lanțul de magazine, nici măcar cu un afiș pe ușa magazinului. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.