Transplant la Spitalul Judeţean Braşov: Un pacient cu traumatism cranian sever a salvat viaţa a doi bolnavi grav, prin transplant

Un pacient de 21 de ani cu traumatism cranian sever, aflat în moarte clinică, a salvat viaţa a doi bolnavi, după ce familia lui a acceptat prelevarea de organe. Intervenţiile au avut loc la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, aceasta fiind cea de a treia prelevare de organe realizată de la începutul acestui an. Prin acest gest nobil al familiei, doi pacienţi au primit şansa la viaţă, primind câte un rinichi.

Generozitatea familiei donatorului şi efortul colectiv al echipei ATI şi de coordonare a spitalului brașovean, formată din Dr. Simona Gălbineanu – KDP, Dr. Dragoș Grusea – coordonator transplant, Dr.Ruxandra Jitaru – medic rezident ATI, au făcut posibil ca pentru doi pacienți aflați pe lista de așteptare pentru un transplant renal să apară speranța la o viață mult mai bună. 

 

Intervenția de prelevare a fost realizată de echipa chirurgicală de la Spitalul Clinic Dr. C I Parhon, Iasi, condusă de Dr. Daniel Andone. 

„Astfel, de Ziua Mondială a Rinichiului, echipele de profesioniști de la Centrul de Transplant Renal al Spitalului Clinic „Dr. C.I.Parhon” Iași, coordonat de Prof. Dr. Adrian Covic, și-au folosit întreaga lor pricepere și măiestrie pentru a aduce bucuria în viața a doi pacienți care aveau nevoie de un transplant renal. E o coincidență îmbucurătoare pentru toată lumea, dar mai ales pentru acești doi pacienți. Transplantul renal este una din metodele de tratament ale bolilor renale cronice care oferă o calitate a vieții mai bună, o mai multă independență și un mod de viață apropiat de până la îmbolnăvire.  Încă o dată, mulţumim cu profund respect familiei donatorului pentru șansa la viață oferită unor necunoscuți aflați în suferință”, a transmis Agenţia Naţională de Transplant.

Prima prelevare de organe din acest an la SCJU Braşov a avut loc pe 2 martie, de la un pacient de 44 de ani. Trei pacienţi au primit ficatul şi rinichii, iar alţii ţesuturi şi cornee.

Cea de a doua prelevare s-a făcut de la un pacient de 48 de ani, decedat în urma unui AVC hemoragic.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.