Alegeri la FRH. Cristian Gaţu, mesaj categoric: „Dacă Dedu câştigă iar, demisionez din funcţia de preşedinte de onoare”

Cristian Gaţu, dublu campion mondial cu naţionala de handbal a României, a declarat, miercuri, că în cazul în care Alexandru Dedu câştigă, joi, un nou mandat la conducerea Federaţiei Române de Handbal, îşi va da demisia din funcţia de preşedinte de onoare al acestui for.

Cristian Gațu: Dacă iese Dedu, îmi voi da demisia

„Noi (n.r. – foştii mari handbalişti ai României) avem interzis la Adunarea Generală, avem interzis la tot. E o prostie… sau le e teamă şi nu ştiu să se apere. Eu am rămas complet stupefiat de ultima hotărâre prin care noi, cei nouă care ne-am înscris la Adunarea Generală de alegeri, nu avem acces în sală. Cred că lucrul acesta poate declanşa un război între noi şi actuala conducere a Federaţiei Române de Handbal. Dar dacă mâine (joi, n.r) iese Dedu, îmi voi da demisia din funcţia de preşedinte de onoare. Pentru că nu are sens.

„Cred că le este frică, dar e dreptul fiecăruia să ţină cu unul sau cu altul dintre candidaţii la alegeri. Iar noi cu ce să influenţăm? Eu îmi doresc schimbarea şi cred că românul după două greşeli consecutive la alegeri a treia oară votează cum trebuie. Nu mai sunt rezultate în handbal şi când vezi asta bunul simţ ar trebui să te facă să te retragi. Cum m-am retras eu şi nu e nicio supărare. Pe vremea când eram preşedinte de federaţie aveam un salariu maxim de 3.200 de lei… dar de aici până la 7.000 de euro cât am auzit că ia azi Dedu pe lună e enorm.

Cristina Neagu a salvat onoarea handbalului românesc cu calificarea la Europene. Dar mi-e teamă să nu salveze şi scaunul domnului Dedu. Pentru că mâine o să defileze cu chestiunea asta care nu are nicio legătură cu alegerile”, a afirmat Gaţu, citat de Agerpres.

Întrebat cum comentează zvonurile potrivit cărora Federaţia Română de Handbal susţine cheltuielile cu cazarea ale reprezentanţilor membrilor afiliaţi care vor vota, joi, la alegerile pentru preşedinţie, Gaţu a răspuns: „Nu e normal şi cred că se va sesiza cineva să întrebe de unde sunt banii. Pentru că ar fi o mare greşeală să aloci bani din bugetul federaţiei pentru un bairam”.

 

Cristian Gaţu a participat, miercuri, la Stadionul Steaua din Capitală, la festivitatea în cadrul căreia au fost omagiaţi foştii handbalişti ai echipei Steaua, câştigători ai Cupei Campionilor Europeni în 6 aprilie 1968 şi 22 aprilie 1977, precum şi Cupa Challenge în 29 aprilie 2006.

La alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Handbal şi-au depus dosarele patru candidaţi: Alexandru Dedu, Constantin Din, Maximilian Gavrilă şi Bogdan Voina, fiul lui Radu Voina.

Adunarea Generală de alegeri a Federaţiei Române de Handbal este programată la 28 aprilie, de la ora 11:00, la Hotel Marriott din Capitală. În cadrul acesteia cei 245 de membri afiliaţi vor alege preşedintele, vicepreşedintele şi membrii Consiliului de Administraţie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.