Amânată, dar nu anulată. Procedura de executare a Grădinița nr. 13 de pe strada Agrișelor din Brașov poate fi reluată oricând

Chiar dacă, pentru moment, Grădinița nr. 13 din Brașov, de pe strada Agrișelor poate funcționa, proprietarii terenului pe care este poarta și aleea de acces pot relua oricând procedura de executare,  în prezent suspendată printr-o decizie a instanței. Avertismentul a fost lansat joi, într-o conferință de presă, de consilierul local brașovean, Pamela Diaconu (PNL). 

„Am început să verific situația la instanțele de judecată din Brașov. Așa am aflat că în cele din urmă Primăria a inițiat două acțiuni pentru ca proprietarul terenului să fie obligat să-i permită accesul la clădirea în care se află grădinița. Într-unul din dosare, instanța a dat o soluție prin care a permis accesul în clădire. Soluția nu este definitivă și chiar a fost atacată cu apel de către proprietarul terenului. Altfel, spus, în situația actuală, evacuarea nu este anulată, ci doar amânată. Chiar dacă este aparent favorabilă această soluție, în continuare, grădinița nu va avea niciun drept să folosească curtea pentru activități, cât timp municipalitatea nu va negocia cu proprietarul terenului vânzarea sau închirierea terenului. În concluzie, domnul primar și doamna viceprimar nu se pot culca pe o ureche, întrucât problema e departe de a-și fi găsit rezolvarea”, a declarat Diaconu. 

Detalii aflate „pe surse”, despre o întâlnire a viceprimarului Flavia Boghiu cu avocatul proprietarilor

Pamela Diaconu a menționat că a solicitat informații oficiale privind situația grădiniței, însă nu a primit niciun răspuns:  

„În data de 6 aprilie 2022 am cerut o informare completă asupra acestui subiect și în special cu demersurile efectuate până în prezent. Cu aceeași indiferență am fost tratată și eu, întrucât nici până astăzi nu am primit informațiile solicitate. În schimb, am aflat că în 15 aprilie, viceprimarul Brașovului Flavia Boghiu va avea o discuție cu avocatul proprietarului. La întâlnire nu am fost invitați să participăm. Îmi pun întrebarea de ce asemenea întâlniri dintre doamna viceprimar și proprietarul terenului trebuie să aibă loc cu ușile închise, departe de ceilalți consilieri locali? Reamintesc că aleșii locali, indiferent de partidul din care provin sunt reprezentanții cetățenilor în Consiliul Local Brașov, iar discuțiile cu privire și la acest subiect trebuie să fie purtate cu aleșii locali din toate partidele, nefiind vorba de o prerogativă acordată exclusiv doamnei viceprimar”. 

„Părinții nu sunt de acord cu mutarea grădiniței”

Conform informațiilor consilierului local liberal, care este și membru în Consiliul de administrație al grădiniței, în luna septembrie 2021 Primăria a primit din partea avocatului proprietarilor imobilelor (clădirea grădiniței și terenul pe care este aleea de acces și curtea unității au proprietari diferiți) o ofertă de vânzare prin care aceștia au propus vânzarea terenului și a construcției către municipalitate. 

„Primăria Municipiului Brașov nu a făcut nimic după ce a primit această ofertă. Adresa înregistrată în septembrie 2021, prin care a fost făcută oferta a fost ignorată timp de 6 luni, domnul primar și doamna viceprimar luând decizia de a nu iniția vreo negociere sau discuție, nici măcar cu proprietarul terenului pe care-l folosește grădinița.  Această atitudine demonstrează lipsa de interes a primarului și viceprimarului față de copiii și cadrele didactice din cadrul grădiniței cât și față de familiile lor. Văzându-se ignorat  proprietarul a inițiat procedura de executare silită, respectiv de evacuare a grădiniței de pe terenul respectiv. Somația privind evacuarea a fost primită la începutul lunii martie 2022,  cu acest prilej, menționez că Primăria a primit un termen procedural de 8 zile ca să evacueze terenul. La data de 30 martie 2022, după 6 luni de zile  după ce fusese făcută oferta de vânzare, Primăria Municipiului Brașov a luat legătura cu avocatul proprietarului și a cerut o întâlnire cât și o amânare a evacuării, proprietarul terenului fiind de acord cu amânarea până la data de 12 aprilie 2022, iar în prezent evacuarea este amânată din nou”, a continuat alesul local liberal. 

Conform sursei amintite, „părinții copiilor înscriși la Grădinița nr. 13 nu sunt de acord cu o eventuală mutare a unității”. Pe de altă parte, având în  vedere situația juridică incertă a grădiniței, Pamela Diaconu susține că nu se știe dacă  anul acesta, în luna mai, se vor putea face înscrieri la această unitate. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.