Brașoveni și francezi pentru Ucraina, într-un concert la Paris. În mai, spectacolul se va desfășura la Brașov

FOTO: Vasile Damian

 La Bazilica Sainte-Clotilde din Paris a fost programat în 1 aprilie un concert excepțional. Dirijorul francez de origine română Christian Ciucă a condus atât Ansamblul său vocal Crescendo cât şi Corul Bach al Bisericii Negre din Braşov. Invitat a fost și dirijorul şi organistul Steffen Schlandt şi soprana Andreea Cojoc. Concertul a fost şi unul de solidaritate cu Ucraina, relatează rfi.ro 

Concertul de la Paris face parte dintr-un eveniment la amplu, pentru că, pe lângă spectacolul din capitala Franței, va mai fi unul la Brașov, la Biserica Neagră, în 8 mai 2022. 

Christian Ciucă, creatorul şi dirijorul Ansamblului vocal Crescendo, a deschis acum trei ani, în 2019, Sezonul Franţa-România. Atunci i-a venit şi idea să continue cooperarea culturală franco-română încă din anul următor, 2020. Acest lucru nu a fost posibil din cauza pandemiei de coronavirus, însă, anul acesta, proiectul este continuat. 

„Este o colaborare care trebuia să aibă loc în 2020, imediat după anul France-Roumanie. Acest cor al catedralei din Braşov cu corul meu din Paris ne-am dorit atât de mult să cântăm împreună încât am decis să amânăm dar nu să anulăm cooperarea noastră. Iată că reuşim acum să facem concertul într-una din cele mai frumoase biserici din Paris. Este, în plus, un concert de suflet. De ce? Pentru că noi ne putem aduna pentru a cânta şi da un concert dar muzicienii şi din Ucraina, care şi-ar fi dorit poate să cânte şi aceste piese, nu o pot face”, a declarat Christian Ciucă, citat de publicația amintită. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.