DNA curăță sediile de la Brașov și Iași cu o firmă care se ocupă cu astrologie și spiritism

După mai bine de cinci luni de la încheierea contractelor, Direcția Națională Anticorupție a publicat, la finalul săptămânii trecute, rezultatele parafării unor acorduri-cadru, având ca obiect achiziția unor servicii de curățenie în mai multe sucursale teritoriale ale instituției. Potrivit jurnalul.ro, două dintre aceste sucursale, sediile DNA de la Iași și de la Brașov, vor fi curățate și îngrijite de o firmă care are, printre altele, ca obiecte de activitate declarate la Registrul Comerțului, „activitățile de astrologie și spiritism”.

În total, DNA a încheiat contracte în valoare de 2,3 milioane de lei cu TVA, pentru a-și asigura serviciile de curățenie în sediile proprii.

Printre acordurile-cadru parafate de DNA, prin licitație deschisă, în data de 1 noiembrie 2021, dar publicate pe SEAP abia la finalul săptămânii trecute, se numără și contractul având numărul 62/AC/2021, care vizează prestarea serviciilor de curățenie la sediile Serviciilor Teritoriale ale DNA de la Iași și de la Brașov. Valoarea estimată inițial pentru aceste servicii, în cele două sedii, era de 449.280 de lei fără TVA, pentru ca, în urma desemnării câștigătorului, valoarea finală să ajungă la 346.575,6 lei cu TVA inclusă.

Ofertantul câștigător al acestui lot se numește SC Alpinpolaris SRL, are sediul în localitatea Valea Lupului, județul Iași, după ce, anterior, firma a avut sediul social în județul Constanța.

Conform unei încheieri de la Oficiul Național al Registrului Comerțului, în 8 iunie 2021, înainte de a participa la licitația organizată de DNA, SC Alpoinpolaris SRL, prin decizia asociatului unic, Aurora Bîja, a decis să restrângă obiectele de activitate secundare, cu Codul CAEN 8122 – „activități specializate de curățenie a clădirilor, mijloacelor de transport, mașini și utilaje” -, care a devenit, astfel, obiectul principal de activitate. Iar vechiul obiect principal de activitate, aferent Codului CAEN 9609 „alte activități de servicii n.c.a.”, a devenit obiectul secundar.

Aceeași firmă prestează servicii și la Curtea de Apel Iași. Mai multe detalii, AICI. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.