FOTO. Muzeul Amintirilor din Comunism – Un nou tip de muzeu îi invită pe brașoveni să retrăiască sau să descopere pentru prima dată traiul din ,,Epoca de Aur”

Muzeul Amintirilor din Comunism s-a deschis în fostul Hotel Capitol, din centrul orașului Brașov.

Acesta este dedicat tuturor acelora ce doresc să retrăiască o zi din perioada regiumului comunist, pentru că este proiectat sub forma unui apartament din acele timpuri, vizitatorii fiind întâmpinați de faimoasele televizoare cu tub și garoafe roșii, urmând apoi a fi cuprinsi de nostalgia vremurilor apuse, descoperind fiecare încăpere. 

 

Muzeul reușește să surprindă fiecare etapă din viața obișnuită a oamenilor ce privesc astazi cu nostalgie către perioada comunistă, oferind vizitatorilor  de la obiecte de uz casnic, bibelouri și cărți de bucate, până la experiența ascultării radioului și a emisiunilor din RSR.

 

 

Cei interesați se pot delecta cu o serie de povestiri culese chiar de la oamenii ce au trăit experiența regimului, povești ce astăzi vor părea bizare pentru foarte mulți tineri. Printre cele ce te lasă fără cuvinte  se numără acelea care au în prim plan imaginea femeii din perioada comunistă, unul dintre pereții muzeului fiind dedicați acesteia. Fiecare dintre povești este absolut captivantă.

 

 

Muzeul s-a axat, însă, și pe imortalizarea greutăților vremii, cum ar fi cozile interminabile la pâine sau lipsurile alimentelor, vizitatorii fiind îndemnați să descopere toate acestea prin deschiderea fiecărui sertar ce ascunde câte o trăsătură a perioadei.

 

,,Ne-am dorit acest muzeu pentru a deschide un dialog și a contribui la educarea non-formală a vizitatorilor, sperând ca prin poveștile și amintirile unei generații, să se găsească răspunsuri pentru generațiile care vin din urmă.” a declarat una dintre fondatoarele noului proiect.

 

Muzeul Amintirilor din Comunism poate fi vizitat de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00. Preţul biletelor este de 35 de lei pentru adulţi şi 25 de lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.