Hotărârile Coronei Brașov, respinse în bloc de Consiliul Local. Președintele clubului nu a putut oferi cifrele solicitate

Hotărârile de Consiliu Local ce vizau CSM Corona Brașov au fost respinse în bloc în ședința de plen de miercuri. Unul dintre proiecte viza aprobarea unei noi organigrame a clubului și a unui nou regulament de funcționare a clubului. Un alt proiect viza achiziția de servicii juridice pentru club (după ce postul de jurist a rămas vacant, în urma unei situaţii penale provocate de fostul angajat pe post). Printr-un alt proiect era propusă achiziționarea unui audit extern la club. De asemenea, pe ordinea de zi era și un proiect privind reducerea contribuțiilor pe care părinții le plătesc pentru juniori.

Consiliul Local a reproşat că în cazul acestor proiecte nu au existat suficiente detalii, iar managerul clubului, Radu Miclăuş, nici măcar nu a trecut pe la comisii pentru a da informaţii despre proiecte. În aceste condiţii, miercuri, la şedinţa de plen a Consiliului Local, înainte de a se vota proiectele Coronei, acestea au fost discutate intens de aleși, în principal cel privind reducerea contribuțiilor pentru părinți, la secţiile de copii şi juniori.

Consilierul local Alexandra Crivineanu (PSD) este cea care a reclamat faptul că nimeni din partea CSM Corona nu a fost prezent în comisiile de specialitate, pentru a explica, pe cifre, solicitările înaintate CL. 

„Salut inițiativa reducerii acestor contribuții, dar nu știm ce impact are această măsură asupra bugetului clubului Corona. Nimeni nu ne-a dat o explicație. Măsura trebuia luată înainte de aprobarea bugetului pe acest an, astfel încât impactul să fie luat în calcul la momentul respectiv”, a declarat aceasta.

Radu Miclăuș, managerul clubului Corona, a apărut online în ședință, precizând că nu a fost informat când și unde să se prezinte la comisii, pentru că ar fi venit.

Despre faptul că nu venit cu propunerea de reducere a taxelor înainte de aprobarea bugetului, Miclăuș a spus că nu a avut „datele complete”, pentru a prezenta mai devreme proiectul. O explicaţie cel puţin ciudată, dat fiind că ea vine din partea omului nr. 1 în clubul Corona…

„Am așteptat să văd care este gradul de colectare a taxelor. De asemenea, am avut discuții cu antrenorii, cu părinții copiilor de la anumite secții. Unii părinți au spus că nu își pot permite anumite sume, cele mai mari, de 100 lei, 250 lei sau chiar 300 lei la anumite secții. Acest lucru afectează înscrierea copiilor din familiile cu o situație economică mai dificilă. Nici eliminarea totală a acestor cotizații nu este o soluție foarte bună”, a spus Miclăuş.

În ceea ce privește impactul bugetar al acestei măsuri, el a spus că „nu va fi foarte mare”, dar, din nou, ca manager de club, nu a ştiut să spună o sumă exactă…

„Nu am o sumă exactă. Sunt foarte multe scenarii și calcule ce trebuie făcute pentru a putea da o sumă exactă. Chiar și cu această reducere, veniturile proprii vor fi depășite anul acesta”, a fost răspunsul lui Miclăuș.

Un „raport” pierdut…

Pe de altă parte, viceprimarul Sebastian Rusu i-a transmis lui Miclăuș că „au trecut trei luni de când Consiliul Local, în subordinea căruia vă aflați ca și club, v-a solicitat niște informații, pe care nu le-ați dat”. Miclăuș a răspuns că informațiile solicitate au fost transmise Primăriei Brașov, iar restul… nu îl mai priveşte.

 „Am transmis Primăriei Braşov informaţiile solicitate. Mai departe, nu am ce să spun. Ce ați primit sau nu, nu este problema mea”, a declarat managerul Coronei Braşov.  

Potrivit primarului Allen Coliban, impactul taxelor asupra bugetului local nu este unul însemnat însă nici el nu a venit cu cifre exacte: 

„Felul în care reducem sau creștem aceste taxe, are un impact redus asupra bugetului. Scopul acestui club este să crească generații de sportivi. Tarifele propuse sunt puternic subvenționate, cum este și normal în cazul micilor sportivi brașoveni”, a declarat primarul.

Ce contribuții pentru pregătire sportive erau propuse:

a) Contribuţie pregătire sportivă secţia de handbal: minihandbal, junioare IV şi III – suma de 50 lei/lună

b) Contribuţie pregătire sportivă, secţia de hochei – până la juniori U14 inclusiv – suma de 50 lei/lună

c) Contribuţie pregătire sportivă secţia de polo La copii sub 6 ani – suma de 50 lei/lună La copii între 6 şi 12 ani – suma de 50 lei/lună La juniori III – suma de 50 lei/lună

d) Contribuţie pregătire sportivă sectia ski – până la juniori U14 inclusiv – suma de 50 lei/lună

e) Contribuție pregătim sportivă secția de natație – până la juniori U14 inclusiv – suma de 50 lei/lună

f) Contribuţie pregătire sportivă secţia de scrimă – până la juniori U14 inclusiv – suma de 50 lei/lună

g) Contribuţie pregătire sportivă secţia de patinaj viteză – până la juniori U14 inclusiv – suma de 50 lei/lună

h) Contribuţie pregătire sportivă secţia de patinaj artistic – iniţiere si perfectionare, indiferent de vârstă – suma de 50 lei/lună.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.