Adio tren metropolitan cu finanțare prin PNRR. Eșecul a fost recunoscut de primarul Brașovului, Allen Coliban

Dacă anul trecut, primarul Brașovului era optimist în ceea ce privește realizarea trenului metropolitan cu finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în acest moment, edilul nu mai ia în calcul această linie de finanațare. 

Mai exact, întrebat în ședința de plen a Consiliului Local Brașov care este stadiul proiectului trenului metropolitan, primarul a indicat ca sursă de finanțare a proiectului Programul Operațional Transporturi 2021 – 2027. 

„Există Programul Operațional de Transport, care detaliază perspectivele de implementare a unor astfel de proiecte. Există finanțările prin Programul Operațional de Transport, care vor fi disponibile pentru trenuri metropolitane. Intenția noastră este să aplicăm la aceste finanțări, în momentul în care vor fi deschise. În acest moment, ghidurile de finanțare nu au fost lansate în consultare publică. Sunt finanțări pentru exercițiul financiar 2021 – 2027. În paralel, este un studiu  al AMB (Agenția Metropolitană Brașov – n.red.), privind extinderea rețelei și pregătirea unui concept maximal până în anul 2030. Managementul acestui proiect este realizat de AMB”, a declarat Allen Coliban.

Practic, în acest moment, trenul metropolitan este un alt proiect care se află în stadiul planșelor, așa cum sunt și alte investiții promise de municipalitatea brașoveană, cum este cazul Spitalului de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase sau a Spitalului Clinic Regional de Urgență Brșaov, Parcul IUS, reconversia platformei industriale Rulmentul, dezvoltarea infrastructurii pentru biciclete. 

Anunț din 2021: „Să vedem funcționale primele trenuri, cel mai probabil din 2023”

Anul trecut, primarul Brașovului, Allen Coliban declara anul trecut că „o condiție pentru PNDR este să finalizăm această achiziție până la sfârșitul lui 2022” și anunța că „din finalul lui 2022 ar trebui să începem să recepţionăm garnituri și să vedem funcționale primele trenuri, cel mai probabil din 2023”. Ba mai mult el vehicula și o valoare totală a proiectului: 500 milioane de euro. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.