Noutăți la UPU Brașov. Șoferii aduși pentru testarea alcoolemiei nu vor mai perturba activitatea

Nu de puține ori, la vechile unități de primiri urgente de la Spitalul Județean Brașov, treaba se oprea în loc în momentul în care Poliția aducea un șofer pentru a i se lua probele biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Acest lucru nu se va mai întâmpla în noua Unitate de Primiri Urgențe (UPU) a „Județeanului”, asta pentru că analizele necesare stabilirii nivelului de alcoolemie solicitate de organele de Poliție se vor recolta într-un spaţiu separat, aflat în proximitatea zonei de triaj, fără a mai perturba activitatea medicală curentă. Amenajarea acestui spațiu reprezintă un element de noutate al noii UPU.  

Sală de așteptare pentru aparținători 

În vechile unități de primiri urgențe sala de așteptare era „împărțită” de pacienți și aparținători și, nu de puține ori, medicii trebuiau să se „strecoare” printre oameni. În noua unitate a fost amenajată o sală specială pentru aparținători, unde ei pot aștepta până când primesc o veste despre pacientul pe care l-au însoțit la „Urgențe”. 

Aparatură mobilă pentru investigarea pacienților în stare critică 

Un alt element nou, deosebit de important este înființarea în cadrul UPU a Compartimentului de radiologie cu personal propriu și achiziționarea unui computer tomograf și a unui aparat Roentgen digital care vor deservi exclusiv pacienții din urgență. Un aparat Roentgen mobil, tot digital, va permite efectuarea de radiografii la patul pacientului aflat în stare critică. Acestor posibilități de investigație se alătură o linie de analizoare rapide, împreună realizând posibilitatea unui diagnostic mai rapid și scăderea timpilor de diagnostic în departamentul de urgență. 

„Există în planul de investiții pentru acest an realizarea unui sistem vacumatic de transmitere a probelor pentru analize direct în laboratorul spitalului, economisind astfel timp și resursă umană”, au explicat reprezentanții Consiliului județean Brașov. 

Săli de curs la subsol 

Toate încăperile din cadrul UPU au fost dotate cu sisteme de supraveghere video, ceea ce asigură o protecţie în plus deopotrivă pentru pacienţi şi pentru personalul medical. 

Alt element nou este amenajarea a două săli de curs pentru nevoile spitalului și ale Facultății de Medicină din cadrul Universităţii Transilvania Braşov, precum și dotarea lor pentru activitatea de formare. Într-una dintre săli a adus un manechin necesar activității didactice, al  cărui cost este de estimat la 40.000 euro. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.