Primăria Brașov estimează un final de sezon de schi, cu 2 milioane de treceri prin turnichete, în Poiană

Primăria Braşov estimează un nou final de sezon de schi foarte bun în Poiana Braşov, cu aproximativ două milioane de treceri prin turnichete, în al doilea an consecutiv în care acesta a fost prelungit până în a doua parte a lunii aprilie. 

„De la începutul sezonului s-au înregistrat 1.949.647 de treceri prin turnichete, luna februarie fiind cea mai aglomerată lună, cu 714.815 treceri, urmată de martie, cu 581.844. Având în vedere că pârtiile sunt încă în stare bună, ceea ce va permite ca sezonul de schi să rămână deschis cel puţin până în 17 aprilie, estimăm că vom ajunge la aproape 2 milioane de treceri până la sfârşitul sezonului”, a transmis, marţi, Primăria Braşov, de care aparţine domeniul schiabil. 

Conform sursei citate, majoritatea pârtiilor sunt încă în condiţii bune, în pofida faptului că, în cursul săptămânii trecute s-au înregistrat şi temperaturi de plus 18 grade.

Se schiază pe toate pârtiile din partea superioară şi pe cele din partea inferioară a masivului, cu excepţia pârtiei Lupului inferior.

Există şi zone din anumite pârtii pe care Primăria Braşov a fost nevoită să le închidă din cauza faptului că nu mai asigurau condiţii optime de schi: Lupului inferior, zona din Ruia cuprinsă între gondolă, Drumul Roşu, precum şi pârtia 3 D, Drumul albastru şi Zidul mic.

Având în vedere că sezonul s-a prelungit doar până în 17 aprilie, iar punctele de pe ski-pass-uri nu vor fi prelungite în sezonul următor, încărcarea cartelelor se va face doar pentru cele cu puţine puncte, maximum 60, sau pentru cele de maximum două zile.

Din data de 7 martie a scăzut numărul de puncte consumate pe următoarele instalaţii de transport pe cablu: Telecabina Capra Neagră şi telegondola (de la 6 la 5 puncte), telecabina Kanzel (de la 5 la 4 puncte), telescaunul Ruia (de la 4 la 3 puncte) şi telescaunul Lupului (de la 3 la 2 puncte).

În actualul sezon de schi, care, spre deosebire de ultimii ani, s-a deschis mai devreme, de Crăciun, s-au înregistrat treceri record prin turnichete, atât în primele trei zile, cât şi în luna martie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.