Program suspendat: PETrică şi-a consumat fondurile pe luna aprilie

Braşovenii care aduc materiale reciclabile la cele trei sisteme de colectare a deşeurilor reciclabile de tip „PET-rică” nu vor mai primi la schimb vouchere pentru transportul în comun cu autobuzele sau troleibuzele RATBV, aşa cum se întâmpla până acum.

Primăria municipiului Braşov a anunţat că pe 26 aprilie s-a atins limita maximă de bilete aprobate lunar de Consiliul Local Brașov.

„Suma maximă lunară aprobată de Consiliul Local pentru plata titlurilor de călătorie eliberate prin acest sistem este de 150.000 de lei, prag care a fost atins astăzi (26 aprilie – n.r.). Eliberarea voucherelor pentru transportul în comun va fi reluată din 1 mai”, au transmis reprezentanții Primăriei Brașov, într-un comunicat de presă. 

Potrivit Primăriei Braşov, în luna aprilie, la cele trei dispozitive de tip PET-rică din oraş au fost depuse, în medie, 14.000 de PET-uri, doze și sticle pe zi. De la începerea programului, la începutul lunii septembrie a anului 2021, când a fost montat primul „PET-rică” (cel din în Livada Poştei), au fost colectate 750.576 de PET-uri, la cele trei automate – 573.567 de doze de aluminiu și 371.588 de sticle, ajungând la un total de 1.695.731 recipiente.

Cele trei sisteme de tip „PET-rică” au fost montate în Brașov de operatorul de salubritate Brai – Cata, în parteneriat cu firma Envipco și cu Primăria Brașov. Programul de funcționare a celor trei sisteme de colectare a ambalajelor reciclabile este de luni până duminică, în intervalul 8.00-18.00.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.