Reabilitarea Curții Bisericii Negre din Brașov, tot în etapa birocratică. Proiectul a rămas în etapa lucrărilor demonstrative

Curtea Bisericii Negre nu va fi reabilitată prea curând, proiectul fiind și acum în etapa documentațiilor tehnice. În plenul Consiliului Local din 27 aprilie, arhitectul – șef al Brașovului, Marilena Manolache, a precizat că pentru proiectul de reabilitare a Curții Bisericii Negre se lucrează acum la actualizarea documentațiilor tehnice. 

„Este nevoie de actualizarea indicatorilor tehnico-economici (din care rezultă valoarea investiției, n.r) și au fost făcute unele lucrări. Biserica Evanghelică a dorit să realizeze o parte din amenajare (pavarea unor porțiuni, n.r), pentru a fi mai bine înțeleasă soluția tehnică ce urmează a fi implementată”, a declarat arhitectul-șef al municipiului Brașov. 

Lucrările demonstrative la care a făcut referire arhitectul-șef al Brașovului au fost realizate în toamna anului trecut, când au apărut și „băncuțele” cu o formă inedită: 

 

FOTO. Experiment în Curtea Bisericii Negre din Brașov: pavaj de probă și „șezuturi” pregătite înaintea pandemiei

 

Pentru reabilitarea Curții Bisericii Negre a fost organizat un concurs de soluții în anul 2011, iar în anul 2012 a început descărcarea arheologică, etapă care a durat aproximativ doi ani. Ulterior, proiectul s-a împotmolit, Primăria și Biserica Evanghelică nu au găsit bani pentru realizarea lucrărilor. 

 

Curtea Bisericii Negre, un loc prin care turiștii trec în mare grabă. Va fi reabilitată când se vor găsi bani

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.