Restricţii de circulaţie în Centrul Vechi al Braşovului, pentru Parada Junilor din Duminica Tomii

 215 călăreţi din cele şapte cete de juni vor defila în Duminica Tomii, pe 1 mai, pe traseul deja consacrat al Paradei Junilor:  Piaţa Unirii – str. Mureşenilor – Prefectură – str. Republicii – Piața Sfatului – Poarta Șchei – Piaţa Unirii – Pietrele lui Solomon.

Plecarea junilor din Piața Unirii se va face la ora 11.00, iar sosirea la Pietrele lui Solomon, unde junii vor descăleca și se vor duce la locurile rânduite pentru fiecare ceată, pentru a petrece alături de prieteni și de toți cei care doresc.

Pentru ca evenimentul să se desfăoare în siguranţă, pe parcursul zilei vor fi impuse unele restricţii de circulaţie în Centrul Vechi al Braşovului.  Restricțiile de circulație propuse spre aprobare Comisiei de circulație sunt aceleași ca și în anii trecuți, astfel:

  • Începând cu ora 7.30, pe tot parcursul zilei – va fi blocat accesul auto spre Pietrele lui Solomon, din Piaţa Unirii. Riveranilor li se va permite accesul între Piaţa Unirii şi str. Podul Creţului până la ora 10.00 şi după ora 14.00;
  • Ora 10.00 – va fi blocat accesul auto spre Piaţa Unirii – în dreptul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie (Maternitate); Şirul Gheorghe Dima, str. Constantin Brâncoveanu str. Prundului şi str. C-tin  Lacea vor fi închise;
  • Ora 10.30 – va fi blocat accesul auto pe str. Mureşenilor;
  • Ora 11.15 – accesul auto pe b-dul Eroilor va fi închis;
  • Ora 11.00 – Coborârea Junilor din Piaţa Unirii.

Şi anul acesta, a fost propusă restricţionarea traficului auto pe strada Constantin Lacea, de la intersecţia cu strada Luca Arbore şi până spre Piaţa Unirii, în intervalul 9.45 – 11.00, accesul fiindu-le permis doar riveranilor.

Până la trecerea grupurilor de juni pe bulevardul Eroilor, va fi interzisă parcarea autoturismelor în parcarea situată în dreptul Parcului Titulescu, până la trecerea de pietoni de la Modarom. Închiderea accesului în această parcare se va face de sâmbătă seară, după ce, pe tot parcursul zilei, polițiștii locali îi vor înștiința pe cei care își parchează mașinile în această parcare cu privire la necesitatea eliberării locurilor de parcare în cursul zilei de sâmbătă.

Secvenţial, traficul va fi redeschis pe măsură ce coloanele de juni vor trece pe fiecare stradă.

O decizie finală în legătură cu restricțiile se va lua joi, în cadrul comisiei de circulație. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.