Urs accidentat pe DN 1. Ce măsuri va lua DRDP Brașov pentru a evita problemele asemănătoare

Odată cu încălzirea vremii,  urșii a început să fie activi, începând să caute hrană după perioada de hibernare, însă, din nefericire, unii dintre ei ajung sub roțile mașinilor. Un astfel de accident s-a produs miercuri dimineața pe DN 1, în județul Sibiu, între Scoreiu și Porumbacu de Jos, când un urs a fost lovit mortal de un vehicul. Conform explicațiilor reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, traficul rutier nu a fost afectat. 

Pentru a nu se produce astfel de accidente, DRDP Brașov a început în urmă cu doi ani să monteze dispozitive cu ultrasunete pentru alungarea animalelor (garduri virtuale anti-urs), care se activează când trec mașinile. Prima zonă în care au fost montate astfel de dispozitive segmentul din DN 1, între Brașov și Predeal.

„În zona în care funcționează deja un astfel de sistem, accidentele care implică animale sălbatice au fost reduse de la câteva zeci la aproape zero”, au precizat reprezentanții DRDP Brașov la începutul acestei luni.

În această primăvară, astfel de dispozitive au fost montate în zona Perșani din județul Brașov, tot pe DN1. În ceea ce privește județul Sibiu, reprezentanții DRDP Brașov nu au anunțat astfel de investiții. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.