Probleme financiare de la DGASPC Brașov. Sume alocate pentru ultima parte a anului vor fi cheltuite în avans

Bugetul Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov va rectificat în ședința de plen a Consiliului Județean Brașov din 20 aprilie, după ce în urma calculelor, contabilii direcției și cei ai  Consiliului Județean Brașov au constatat că sumele alocate la începutul anului sunt insuficiente acoperirii cheltuielilor din trimestrul II din 2022 (lunile aprilie, mai, iunie). Pentru a asigura fonturile necesare funcționării DGASPC , Consiliul Județean a obținut de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Brașov – privind modificarea repartizării pe trimestre a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate. 

Potrivit legislației, cea mai mare parte a sumei pentru funcționarea acestei instituții este repartizată de la bugetul de stat, din cotele defalcate din TVA. 

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre de Consiliu Județean, suma 9.110,00 mii lei  va fi devansată din trimestrul IV (octombrie – decembrie) în trimestrul II (aprilie – iunie). Sumele vor fi folosite pentru plata salariilor și a altor cheltuieli de funcționare. 

Lipsa resurselor financiare pentru funcționarea direcției a fost semnalată de conducerea Consiliului Județean Brașov, șeful administrației județene brașovene avertizând la începutul acestei luni că bugetul este insuficient și a solicitat Guvernului României majorarea standardului de cost pentru serviciile sociale. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.