60 de jucătoare, în competiția pentru trofeul ITF WorldTennis Tour Brașov. George Cosac: „Olimpia a fost leagănul tenisului românesc”

După ce anul 2021 a reprezentat anul de debut al turneului WTA de la Cluj, Transylvania Open, turneu la care jucătoarele s-au întrecut pe hard, anul acesta, este rândul Brașovului pentru a găzdui un nou turneu de tenis, al doilea din țară din punct de vedere al premiilor acordate. 

„Practic Olimpia (baza sportivă brașoveană unde se desfășoară turneul – n.r. ) a fost și, sper eu, că rămâne leagănul tenisului românesc, de aceea trebuie să îi dăm importanța cuvenită, să aducem competiții de anvergură”, spune președintele Federației Române de Tenis, George Cosac. 

În perioada 30 mai – 5 iunie va avea loc turneul ITF WorldTennis Tour Brașov, ce va fi găzduit de Baza Sportivă Olimpia, pe cele cinci terenuri ale sale, terenurile de tenis ce oferă una dintre cele mai frumoase priveliști din lume. Turneul cu un premii totale de 60.000 de dolari, organizat de Federația Română de Tenis în parteneriat cu Consiliul Județean Brașov și Academia de Tenis Văideanu Brașov, se va desfășura pe zgură, iar 60 de jucătoare profesioniste se vor putea bucura de această experiență.

Astfel, 2022 vine în Brașov cu cel mai mare turneu de tenis pe care l-a găzduit vreodată. Competiția sportivă promite a fi prima dintr-o serie de cinci turnee găzduite de baza sportivă aflată în cea mai frumoasă zonă a orașului, chiar în centrul istoric al acestuia, mai exact pe Strada George Coșbuc, la numărul 2.

Unul dintre scopurile turneului este acela de a impacta într-un mod pozitiv dezvoltarea sportului în comunitatea brașoveană.

De ce ai vrea să mergi la WorldTennis Tour Brașov?

  •  Te vei bucura să le vezi jucând pe unele dintre componentele lotului național al României, dar nu numai
  • Intrarea este gratuită

Graficul competiției:

  • 29 mai – 30 mai: calificări
  • 31 mai – 5 iunie: tabloul principal simplu
  • 1 iunie – 5 iunie: tabloul principal dublu
  • 4 iunie: semifinale
  • 5 iunie: finale

O nouă strategie a Federației Române de Tenis 

„Nu trebuie uitat faptul că în Brașov, în decursul timpului, s-au format foarte multe glorii ale tenisului românesc […] clar că această tradiție trebuie dusă mai departe, sunt foarte mulți copii talentați, care trebuie să aibă repere, care trebuie să se raporteze la sportivii de performanță, care vor veni la aceste evenimente, și în felul acesta, de ce nu, să avem brașoveni care să joace în competițiile internaționale și să aducă glorie Brașovului”, a declarat Adrian Veştea, președintele Consiliului Județean Brașov, care a mai adăugat și faptul că – Brașovul „dispune de baze sportive care se pretează la astfel de evenimente”.

Ceea ce poate aduce și mai multă bucurie brașovenilor pasionaților de sport este faptul că „practic Consiliul Județean Brașov devine unul dintre partenerii principali ai Federației Române de Tenis”, potrivit lui George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, ceea ce indică un viitor prosper în tenisul local.

Gheorghe Văideanu, director tehnic al FRT a precizat faptul că aceste turnee sunt organizate în ideea de ale oferi tenismenilor români posibilitatea de a se integra și de a performa în circuitele mondiale, iar federația, care la momentul actual se află într-o reformă, va începe să sprijine din ce în ce mai puternic, din punct de vedere financiar sportivii.

 Pentru sezonul 2022, Federația Română de Tenis a obținut 9 licențe pentru turnee ITF World Tennis Tour.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.