Judeţul Braşov, la coada listei în alocările din Programul Anghel Saligny

Ministerul Dezvoltării a anunțat modul de alocare a celor 52,5 miliarde de lei din programul de investiții Anghel Saligny, finanțat exclusiv din fonduri de la buget. Astfel, din cele 52,5 de miliarde de lei, 30 de miliarde lei merg la proiecte de drumuri și poduri, iar 22,5 de miliarde lei – la proiecte de apă și canalizare. Media alocării e de 1,25 miliarde de lei pe județ.

Cele mai mari alocări le primesc județele:

  • Suceava – 1,66 miliarde lei
  • Olt – 1,6 miliarde lei
  • Argeș – 1,5 miliarde lei
  • Dolj – 1,5 miliarde lei
  • Iași – 1,5 miliarde lei
  • Teleorman – 1,5 miliarde lei

La polul opus se află Bucureștiul, dar și Brașovul. Bucureștiul a primit cea mai mică alocare, de doar 175 milioane lei, urmat de Ilfov – cu 794 milioane lei, Brăila – 849 milioane lei sau Brașov, cu 890 milioane lei. 

Din suma alocată județului Brașov, 381.7 mil lei sunt pentru apă și canalizare, iar 508.9 mil. lei pentru drumuri și poduri.

Dintre cele 3.228 de unități administrativ-teritoriale ale României, incluzând județele și sectoarele capitalei, doar 81 de UAT-uri nu au cerut finanțare. Toate consiliile județene și toate sectoarele municipiului București au cerut finanțare.

„Am prealocat, garantat, pentru fiecare comună, oraș, municipiu, județ și sector, o sumă minimă. Astfel, în fiecare localitate poate fi demarată cel puțin o investiție, dacă cererea de finanțare a fost depusă corect. Dorim, astfel, să asigurăm dezvoltarea echilibrată a României și o finanțare corectă, care nu depinde de culoarea politică a primarului”, a subliniat Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.