Profesorii vor fi verificați dacă fac meditații cu elevii de la clasă. Ancheta va fi făcută de o comisie naţională de inspecţie şcolară

O comisie naţională de inspecţie şcolară va ancheta profesorii care fac meditații cu elevii de la clasele la care predau și îi va sancționa, spune ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat la TVR, citat de Agerpres, că meditațiile vor fi interzise prin lege. 

În opinia ministrului Educației este „o chestiune de bun-simţ ca un profesor să nu facă meditaţii cu propriii elevi. Pe de altă parte, meditaţiile sunt un lucru obişnuit în orice stat al acestei lumi. Nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil, dar trebuie respectate în acelaşi timp şi condiţiile de etică”, a spus ministrul Educației.

Potrivit lui Cîmpeanu, va exista o comisie naţională de inspecţie care să verifice respectarea normelor de etică şi deontologie profesională.

„La nivelul legii vom ridica această interdicţie – noii legi a educaţiei care va rezulta pentru implementarea proiectului ‘România Educată’ şi vom avea o comisie naţională de inspecţie şcolară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică şi deontologie. (…) Vom avea o comisie naţională, pentru prima oară, care va avea acest obiectiv: verificarea respectării normelor de etică şi deontologie profesională din partea cadrelor didactice. Din această comisie vor putea să facă parte, spre exemplu, profesori de o probitate morală şi profesională fără cusur, profesori care să aibă şi experienţă şcolară”, a mai spus ministrul.

Tot marți, ministrul Cîmpeanu a precizat că interdicția de a face meditții cu elevii de la clasă ar putea să se aplice profesorilor încă din anul școlar următor.

În plus, Cîmpeanu a mai spus că în noul „pachet legislativ” de legi ale Educației va fi introdusă si „obligația de diligență” pentru cadrele didactice „să depună eforturi în vederea eliminării pregătirii suplimentare, la modul general, și asta pentru atinge profilul de competențe ale absolvenților din ciclul în care predă”. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.