Primăria Brașov s-a reorientat în ceea ce privește autobuzele electrice? Cumpără autobuze mici, nu de 12 m sau 18 m

În ședința de plen a Consiliului Local Brașov din 13 mai, aleșii au aprobat depunerea unei cereri de finanțare prin Programul Național de Relansare și Reziliență (PNRR) – Fondul Local, pentru achiziția a 18 autobuze electrice, dintre care 8 cu lungimea de 12 m și 10 cu lungimea de 18 m.

În schimb,  luni, 16 mai, când a fost deschisă axa de finanțare, municipalitatea a depus o altă cerere.

Mai exact, municipalitatea a depus o cerere pentru cumpărarea a 23 de vehicule electrice mici, cu lungimea de 10 m (cum sunt cele care circulă în cartierul Șchei). Depunerea cererii de finanțare a fost anunțată marți, de  Primărie.  Reprezentanții municipalității nu au dat niciun răspuns când au au fost întrebați de diferența dintre hotărârea de Consiliu Local și dosarul depus spre finanțare. 

Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei au precizat că, după achiziție, cele 23 de autobuze electrice de mici dimensiuni vor fi predate operatorului de transport RATBV, care va decide ce va face cu ele. 

Autobuzele de 10 m sunt folosite în prezent pe traseele care deservesc zona Șchei, iar la orele de vârf sunt supra-aglomerate. 

Cerere și pentru decontarea banilor pentru PUG 

Tot în 16 mai, Primăria Brașov a depus o cerere de finanțare în valoare de 647.000 de euro pentru actualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Brașov.

În acest moment, Primăria Brașov are un contract în derulare pentru PUG-ul Brașovului cu Asocierea dintre Synergetics Coroporations SRL (lider) și Quattro Design SRL, ambele din București. Valoarea acestui contract este de 3.400.000 de lei, plus TVA, respectiv 4.046.000 de lei cu tot cu TVA, astfel că obținerea acestei finanțări ar acoperi cea mai mare parte din acest proiect (3.184.986,90 plus TVA este suma solicitată). Termenul de finalizare este sfârșitul anului 2023. Contractul a fost semnat anul trecut, iar în prezent se află în faza analizei studiilor aferente Etapei 1 de elaborare.

Pe de altă parte, în cursul zilei de marți, Primăria Brașov încerca să depună o cerere de aproximativ un milion de euro, pentru modernizarea și extinderea managementului informatizat al transportului în comun. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.