Serviciul Public Local de Termoficare Brașov va livra și apă încălzită cu ajutorul energiei solare

Brașovenii din cartierul Bartolomeu, racordați la sistemul centralizat de termoficare la Centrala Termică Pasaj  (de pe strada Tudor Vladimirescu) vor primi apă caldă încălzită cu ajutorul panourilor solare. Acestea vor fi instalate pe terasa centralei termice de către Serviciul Public Local de Termoficare Brașov, iar investiția este estimată la un milion de lei, cu tot cu TVA. 

Pe centrala respectivă vor fi montate 50 de panouri, configurate în mai multe grupuri. De asemenea, va fi montat un vas de stocare a apei încălzite. Tot prin acest proiect va fi realizat și un sistem care va permite încălzirea suplimentară a apei, în cazul în care aceasta nu a fost adusă la temperatura optimă cu ajutorul panouri solare. Pentru reîncălzirea apei se va folosi gazul, însă consumul va fi mai mic. 

Montarea panourilor solare la centrală este în planurile SPLT de mai mulți ani, iar în 25 mai a fost lansată licitația electronică pentru proiectarea și execuția lucrărilor. 

Serviciul Public Local de Termoficare Brașov trece la energia verde. În Bartolomeu, mai multe locuințe vor primi apă caldă produsă de panouri solare

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.