Toate autobuzele electrice din Braşov retrase din trafic, după ce unul a luat foc azi pe traseu

Conducerea RATBV a luat în această după-amiază decizia retragerii temporare din circulație a tuturor celor 60 de autobuze electrice SOR, după ce azi un vehicul de pe linia 34 a luat foc, iar pompierii au avut nevoie de mai bine de jumătate de oră pentru a stinge incendiu. 

Astfel, din această seară, după orele 20.30 niciun vehicul electrci să nu se mai afle în exploatare, însă RATBV susţine că acest lucru nu va afecta în mod semnificativ cursele planificate.

„Măsura este determinată de considerente ce țin de siguranță și vine după ce astăzi, în jurul orelor 13.30, dintr-un autobuz electric ce circula pe linia 34 s-a produs o degajare de fum, din zona acumulatorilor”, a transmis RATBv. 

Operatorul de transport public din Braşov a inițiat astăzi o cercetare tehnică amănunțită a cauzelor producerii incidentului, solicitând prezența de mâine la Brașov, a reprezentanților firmei producătoare a autobuzului, precum și pe cei ai firmei ce au produs acumulatorii. Până la finalizarea verificărilor toate autobuzele electrice SOR vor rămâne în garajele RATBV.

„Oprirea din circulație a celor 60 de autobuze electrice va produce unele dereglări ale programului de circulație, societatea noastră depunând toate eforturile pentru ca în zilele următoare să realizeze cât mai fidel planul de circulație afișat în stații. Cu toate acestea, pentru mâine, 24 iunie 2022, este preconizată absența câte unei mașini pe liniile: 4, 5, 6, 17, 21, 22, 23, 25, 28, 34, 35, 36 și 50. Menționăm că programul de circulație din zilele de sâmbătă și duminică nu va fi afectat”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al RATBV, Silviu Ştefan. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.