Agent principal în cadrul Brigadei Operaţiuni Speciale Brașov, reţinut după ce a condus maşina sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permis

Un agent principal din cadrul Brigadei Operaţiuni Speciale Braşov a fost reţinut după ce a condus maşina sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permis. Astfel, după ce a fost prins băut la volan şi a rămas fără permis, el a continuat să condusă, fiind surprins de camerele de supraveghere, notează news.ro.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a transmis, într-un comunicat de presă, că au fost făcute percheziţii, luni, la domiciliul unui bărbat şi la sediul unei instituţii publice. De asemenea, a fost începută urmărirea penală pe numele lui Dorin Iulian Aitean, agent principal în cadrul Brigadei Operaţiuni Speciale Braşov, pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducere a unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată şi fals în declaraţii. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore. 

„În dimineaţa zilei de 30.05.2022, inculpatul Aitean Dorin Iulian, care consumase în timpul nopţii de 29/30.05.2022 băuturi alcoolice într-un local din municipiul Braşov, a condus un autoturism pe drumurile publice, fiind depistat la ora 03:17 de organele de poliţie rutieră pe DJ103 în timp ce circula dinspre strada 13 Decembrie din municipiul Braşov către comuna Sânpetru. Inculpatul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest astfel că a fost condus la Spitalul Judeţean Braşov unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Buletinul de analiză toxicologică din data de 30.05.2022 a stabilit alcoolemia la valorile de 1,04 g/l pentru prima probă şi 0,95 g/l pentru cea de-a doua”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată menţionează că bărbatului i s-a pus în vedere că nu mai are dreptul să conducă un autoturism până la finalizarea dosarului penal, anchetatorii precizând că nu a ţinut cont de acest lucru. 
 
„Cu toate acestea, în datele de 31.05.2022 şi 01.06.2022 inculpatul a condus din nou autoturismul, fiind surprins de camerele de supraveghere video amplasate pe drumurile publice din municipiul Braşov şi din împrejurimile oraşului”, a mai precizat comunicatul Parchetului. 
 
De asemenea, procurorii au mai descoperit că poliţistul nu trecuse toate veniturile în declaraţia de avere. 
 
„Din cercetări a mai rezultat şi faptul că inculpatul a fost angajat în perioada 05.07.2019-03.10.2019 la o societate comercială în funcţia de <<consilier armonizare legislativă>>, realizând venituri în sumă totală de 5829 lei. Aceste venituri însă nu au fost declarate de inculpat cu ocazia completării declaraţiei de avere în data de 28.04.2020, la rubrica venituri acesta menţionând doar cele încasate de la IPJ Braşov”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov. 
 
Poliţistul va fi prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Acest incident de la Brigada Operațiuni Speciale Brașov vine după ce luna trecută, un șef din instituție, Dorin Rotaru, a fost reținut, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de folosire, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.