Cea mai nouă promisiune: Creşa de pe str. Apollo din Braşov se deschide în iulie şi va funcţiona şi peste vară

Cea mai nouă creșă din Brașov, construită pe strada Apollo, din fonduri europene, se va deschide în această vară. Noul termen înaintat de Serviciul Public Administrarea Creșe pentru recepționarea lucrărilor este de 15 iulie. Până la data respectivă se vor face probele tehnologice la reţele, iar constructorul trebuie să facă şi unele remedieri, acolo unde au apărut probleme din cauza perioadei lungi în care clădirea a stat închisă şi fără căldură. 

„Lucrările la branșamentele de gaz, ultimele care trebuiau realizate, au fost încheiate, iar până în 15 iulie trebuie să se încheie toate probele tehnologice. De asemenea, tot până atunci trebuie remediate defecțiunile, apărute, în principal, din cauza frigului. După ce se vor încheia aceste etape, va fi semnat procesul-verbal de recepție. În cazul în care nu vor apărea probleme neprevăzute, de luni, 18 iulie, creșa va putea fi deschisă”, a declarat Laura Șerban, şeful Serviciului Public Administrare Creşe Braşov (SPAC). 

Acest nou termen vine după ce viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu anunțase că această creșă, care a stat luni bune închisă în lipsa unor branșamente la rețelele de utilități, va funcționa din aprilie – data însă afost amânată.

Potrivit șefei SPAC, Laura Șerban, după recepția care se va face „cel târziu pe 15 iulie”, Creşa de pe str. Apollo se va deschide pe 18 iulie şi va funcţiona toată vara, inclusiv în luna august, când celelalte unităţi sunt închise. „Creșa de pe strada Apollo își va continua activitatea și în perioada vacanței”, a confirmat șeful Serviciului Administrare Creșe.

Creşa de pe strada Apollo are o capacitate de 80 de locuri. După perioada de înscrieri, organizată în primăvară, când se estima că deschiderea va avea loc în aprilie, s-au ocupat toate locurile. Între timp, şase părinţi şi-au retras copiii, astfel că pentru aceste locuri se înregistrează noi cereri de înscriere.

Clădirea creșei de pe strada Apollo are demisol, parter, și etaj. De altfel, la etajul acestui imobil vor fi mutate birourile Serviciului Public de Administrare Creșe din Primăria Braşov,  care sunt acum la creșa de pe strada Mecanicilor.  Investiția a fost de 10 milioane lei, din care 7,4 milioane lei sunt fonduri nerambursabile atrase prin Programul Operațional Regional. De altfel, Laura Șerban a declarat că reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Centru au făcut, pe 28 iunie, o vizită în teren, pentru a verifica stadiul implementării proiectului.

La Creşa de pe str. Apollo mai urmează unele lucrări de amenajare a spaţiilor exterioare, ale curţii şi ale zonelor de acces, însă acestea vor putea fi făcute şi când unitatea va fi oficial deschisă, a precizat Laura Şerban. În această vară, tot în clădirea aceasta se va muta şi sediul Serviciului Public Administrare Creşe, care acum se află la unitatea de pe str. Mecanicilor. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.