Consiliul Judeţean diminuează suma alocată Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav. Spre ce proiecte urgente se duc 25 de milioane de lei?

Suma acordată proiectului Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, din împrumutul de 200 de milioane de lei contractat în 2018 de către Consiliul Judeţean va fi diminuată. Deliberativul va supune aprobării, în şedinţa de plen din 30 iunie, un proiect de hotărâre privind alocarae sumei de 131,448 milioane lei către Aeroport, faţă de suma iniţială alocată – 156,448 milioane lei. 

Diferenţa de 25 de milioane lei va fi realocată altor proiecte de investiţii, în infrastructura rutieră din judeţ, după cum urmează:

  • modernizarea drumului județean Beclean – Luța – Ludișor – 16,675 milioane lei;
  • consolidarea unei porțiuni afectate de o alunecare de teren a drumului județean DJ 104J (cartier Galați din Făgăraș – Calbor – Boholț) – 2,507 milioane lei;
  • documentații tehnice aferente proiectului de modernizare a drumului județean ce leagă localitatea Sânpetru de Unitatea Medico-Socială de la Sânpetru – 4,788 milioane lei;
  • refacere a unui pod de pe DJ 103A Brașov –  Tărlungeni –Zizin – Dălghiu – 1,030 milioane lei.

Această redistribuire se face „ținând cont de prioritizarea obiectivelor de investiții la nivelul județului Brașov, efectuată pe baza analizei stadiilor de contractare a serviciilor și lucrărilor aferente fiecărui proiect”, după cum arată proiectul de hotărâre.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.