David Popovici scrie istorie pentru natația românească. Eurosport: „Este noul fenomen al sportului românesc”

Foto: Getty Images
David Popovici  este primul înotător din România care obține titlul de campion mondial. Titlul a fost obținut luni, la Campionatul Mondial de la Budapesta, când David a înotat magistral cursa de 200 m, a fost al doilea două lungimi de bazin, dar finalul a fost unul spectaculos. Cu un timp de 1:43.21 David a stabilit un nou record mondial de juniori. Practic, el și-a depășit propriul record, pentru că în semifinalele de duminică el a stabilit un record mondial de juniori 1:44.40. 
În tribune la Campionatele Mondiale de Înot de la Budapesta au fost părinții săi, antrenorul Adrian Rădulescu, Camelia Potec și mulți români care au trăit acest moment istoric.
 
„Viteza nativă și stilul remarcabil de înot l-au transformat în noua stea a înotului mondial, la 17 ani”, au scris despre tânărul campion reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român. 
 
David Popovici a obținut cel mai valoros rezultat la Budapesta, bazinul unde a debutat și în prima competiție majoră la seniori, Europenele din 2021.
De-a lungul istoriei, România a mai obținut două medalii de aur la Mondiale, de fiecare dată la feminin. Au câștigat medalii de aur Tamara Costache, 1986 – 50 de metri liber și Diana Mocanu, 2001 – 200 de metri spate.
 

În prim plan în presa internațională 

 
„David Popovici este noul fenomen al sportului românesc. După ce anul trecut a ocupat locul 4 la Jocurile Olimpice, românul a făcut un salt impresionant! Medalia de aur a cucerit-o la nici 18 ani, cu un nou record mondial de juniori”, a scris luni seara Eurosport
 
„Până acum, doar trei sportivi au reușit să obțină un timp mai bun în istoria probei. În spatele lui s-au clasat Hwang, din Coreea de Sud, și Dean, din Marea Britanie”, a scris M4Sport, citat de Pro Sport. 
 

Urmează o nouă provocare 

 
David Popovici este debutant la Mondialele de înot în bazin olimpic și va mai concura și la 100 de metri liber. Pe 21 iunie au loc serii şi semifinale la 100 m liber (cursa lui este programată la ora 10.30, ora României. ). În 22 iunie va fi finala acestei probe. 
Sunt absolut obosit. Piscina e foarte rapidă. M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit și cei de acasă au crezut în mine. Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei. Acum voi merge să mă refac și voi fi gata pentru proba de 100 de metriTreaba nu e terminată, încă mai am foame pentru performanță„, a fost prima reacție a lui David Popovici, după aurul cucerit la Budapesta. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.