Dumbrăvița va spune duminică dacă îl mai vrea sau nu primar pe Popa Zachiu. La urne sunt așteptate aproximativ 4.000 de persoane

Locuitorii din Dumbrăvița sunt așteptați la urne, 19 iunie, pentru a răspunde întrebării: „Sunteți de acord cu demiterea primarului comunei Dumbrăviţa, judeţ Braşov, domnul Popa Zachiu?”. La urne sunt așteptați aproximativ, iar referendumul va fi validat dacă o treime dintre ei își exprimă opțiunea. Pentru demiterea primarului va fi nevoie jumătate plus unu din totalul voturilor valabil exprimate. 

Pentru organizarea referendumului au fost strânse aproximativ 1.100 de semnături. Campania de strângere de semnături a fost organizată de USR Dumbrăvița, a început în 5 aprilie 2021 și s-a încheiat în luna noiembrie a anului trecut, când tabelele au fost depuse la Prefectura Brașov. 

Pentru referendum, USR a trimis toate trupele pe front 

Mobilizarea pentru acest referendum pentru acest referendum a fost diferită în cele două tabere, respectiv PNL (care a dat primarul) și USR (care a demarat procedura de demitere a primarului). Mai exact, legat de acest subiect, liberalii brașoveni au avut puține reacții. În general au fost declarații ale primarului, care a reclamat nereguli în derularea campaniei de strângere de semnături. De asemenea, tot primarul a contestat în instanță ordinul prefectului Brașovului, prin care era constituită Comisia de organizare a referendumului, dar și decizia acestei comisii, care a stabilit ca dată de desfășurare referendumului ziua de 19 iunie. Toate procesele au fost pierdute de primar. În ceea ce privește Organizația Județeană Brașov a PNL, aceasta a transmis joi, într-o conferință de presă, un mesaj de susținere a primarului Popa Zachiu. Pe de altă parte, liberalii brașoveni le-a recomandat oamenilor să nu meargă la vot. 

De cealaltă parte, USR a folosit strategia la care se pricepe cel mai bine: postări și live-uri pe Facebook. De altfel, joi, 16 iunie, la Dumrăvița, a fost un desant USR-ist. Pentru o zi, Drulă și Darău „au îngropat securea războiului” și au mers la Dumbrăvița, pentru a-i convinge pe oameni să voteze pentru demiterea primarului. De asemenea, organizația județeană Brașov a USR a anunțat, printr-un comunicat de presă că referendumul este susținut și de primarul Brașovului, Allen Coliban, dar și de primarul orașului Victoria, Camelia Bertea. Mesajul USR-iștilor este ca oamenii să iasă la vot. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.