Florin Mergea îşi face academie de tenis pentru a şlefui noi tenismeni de valoare în România

Ştefania Anastase & Antonia Lică

Tenismenul român Florin Mergea a anunțat inaugurarea propriei Academi de Tenis, în orașul Târgu Jiu. Acesta, alături de soția sa, Daiana, au construit și au adus la un loc o echipă plurivalentă, formată din specialiști (Ștefan Pițian, Alexa Pițian, Ștefan Roateș, Alex Pop Moldovan, Dan Tudorache, Vijulan Cosmin Alexandru, Sandi Cebo, Dr. Florin Mergea și colegii săi), în vederea unei pregătiri complete – de la partea fizică, la cea tehnică, tactică, pshologică, biologică și teoretică.

Florin Mergea și-a demonstra potențialul și talentul încă din perioada junioratului (în 2002 câștigă Wimbledon alături de Horia Tecău, în 2003 reușește să câștige atât la dublu, cât și la simplu Wimbledon-ul, și devine finalist pe ambele tablouri la Australian Open ).

 

Foto: FB Horia TEcău

 

Munca sa a culminat în 2016, prin câștigarea medaliei de argint la Olimpiada de la Rio, alături de partenerul său, Horia Tecău, ceea ce l-a determinat să pună bazele unui proiect de asemenea anvergură:

„Proiectul Academia de Tenis Florin Mergea vine din dorința arzătoare de a da mai departe, următoarelor generații de jucători de tenis toate informațiile, cunoștințele și suportul necesare pentru a deveni cea mai bună versiune a lor”, spune Florin Mergea.

În cadrul Academiei „rolul meu va fi de a superviza toată activitatea și de a fi sigur că viziunea mea este preluată și dusă mai departe”, a mai spus Florin Mergea.

 „Ne dorim ca Academia Florin Mergea să reprezinte un pol al excelenței, al încrederii și al performanței în sport și în viață”.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.