Locuitorii din Cincu și Cincșor vor scăpa de drumul pietruit. Asfaltarea arterei va costa peste 5 milioane de lei

Locuitorii din Cincu și Cincșor vor scăpa de drumul pietruit și plin de gropi, pe care a fost deviat traficul rutier după închiderea podului de peste Râul Olt, dintre Voila și Cincșor. 

Varianta pe care au fost deviate vehiculele pornește din Dridif, trece Oltul pe la barajul hidrocentralei de la Voila, apoi ajunge în Cincșor. Artera are o lungime de 2,2 km și o lățime a părții carosabile de 5,5 m. Pentru modernizarea ei, Primăria Voila a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov documentația pentru obținerea avizului de mediu. Conform proiectului, drumul va fi asfaltat. De asemenea, sunt prevăzute lucrări de mărire a razei unor curbe, dar și de amenajare a unor rigole pentru preluarea apelor pluviale. Investiția este estimată la 5,105 milioane lei (cu tot cu TVA), iar lucrările vor dura două luni și jumătate. 

Podul de peste râul Olt nu va fi gata anul acesta 

Dacă la începutul anului, Consiliul Județean Brașov anunța că noul pod care trece peste râul Olt (între Voila și Cincșor), pe DJ 105 ar putea fi gata anul acesta, Primăria Voila a lansat un alt termen. Mai exact, în documentația depusă la Agenția pentru Protecția Mediului Brșaov se arată că lucrările la pod vor dura doi ani. 

Noul pod este realizat de Consiliul Județean Brașov, cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Valoarea lucrărilor la noul pod este de 15.656.698 lei. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.